România, locul al doilea în UE într-un top privind creşterea costurilor cu forţa de muncă
Ritmul de creştere a costurilor cu forţa de muncă în România s-a redus uşor în trimestrul al treilea, la 23,2%, dar continuă să ocupe locul doi în clasamentul statelor UE, după Letonia, unde avansul a fost de 30%, şi depăşind de peste şase ori media celor 27 de state membre, potrivit Eurostat.
România ocupă locul al doilea în UE într-un top privind creşterea costurilor cu forţa de muncă
În intervalul iulie-septembrie, costurile suportate de angajatori pentru forţa de muncă au crescut cu 23,2% comparativ cu perioada similară din 2006, ritm uşor mai lent decât cel de 24,3% înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an, se arată într-un raport al Biroului de statistică al UE, Eurostat.
În România, costurile cu forţa de muncă din sectorul serviciilor au avansat cel mai rapid comparativ cu perioada similară a anului trecut, cu 26,1%. Ritmul de creştere al costurilor cu forţa de muncă din construcţii şi din industrie a fost de 25,2%, respectiv de 20,5%.
La nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii, avansul mediu al costurilor cu forţa de muncă a fost de 3,7%, comparativ cu creşterea de 3,2% înregistrată în trimestrul al treilea al anului trecut
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
-
Trump se adresează elitei de afaceri de la Davos: planuri pentru combaterea inflaţiei, reducerea taxelor şi extinderea producţiei de energie
-
Şoc în pieţe. Trump cere Arabiei Saudite să scadă preţul petrolului pentru a pune capăt războiului din Ucraina
Cele mai mici avansuri ale costurilor suportate de angajatori cu forţa de muncă în trimestrul al treilea au fost raportate în Germania (0,9%) şi Finlanda (1,9%).
La nivelul Uniunii, costurile cu forţa de muncă din industrie, construcţii şi din sectorul serviciilor au avansat cu 3,4%, 5,3%, respectiv 3,6%.
Costul total al forţei de muncă include două componente, salarii şi alte beneficii plătite angajaţilor, precum şi cheltuieli care nu au legătură directă cu salariile, cum ar fi contribuţiile sociale.
Creşterea salariilor şi a celorlalte beneficii acordate angajaţilor a variat între 1,5% în Germania şi un maxim de 29,9% în Letonia.
Cheltuielile nesalariale au scăzut cu 1% în Germania, în timp ce în Letonia au urcat cu 28,9%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:02
-
astăzi, 19:26