România, locul patru în clasamentul Technology FAST 50 2009 al Deloitte

România ocupă locul patru în ediţia 2009 a clasamentului Technology FAST 50, realizat de firma de audit Deloitte în funcţie de rata de creştere a veniturilor companiilor IT din Europa Centrală în perioada 2004-2008, fiind reprezentată de şase dezvoltatori de soluţii software.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului România, locul patru în clasamentul Technology FAST 50 2009 al Deloitte

România, locul patru în clasamentul Technology FAST 50 2009 al Deloitte (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50, aflat la a zecea ediţie, include cele mai dinamice 50 de companii de tehnologie din regiune, în baza ratei de creştere a veniturilor. De asemenea, companiile trebuie să deţină proprietate intelectuală care contribuie semnificativ la veniturile operaţionale, sau să dedice o parte substanţială din venituri pentru cercetare şi dezvoltare de tehnologie.

În ediţia 2008, România a avut trei companii în top. Clasamentul din 2009 este condus de companii din Ungaria (11 firme), Polonia (9) şi Cehia (8).

În ediţia din acest an, peste jumătate din companiile româneşti de tehnologie înscrise în competiţie s-au calificat în topul final, iar două dintre ele au ocupat poziţii între primele zece, respectiv dezvoltatorii de soluţii software TeamNet International Bucureşti, cu o rată de creştere de 3.317%, pe locul 2, şi Arobs Transilvania Software Cluj-Napoca, având o rată de 1.663%, pe locul opt.

Lista companiilor din România calificate în faza finală mai cuprinde Lasting Software Timişoara, pe locul 29, cu o rată de 487% a creşterii veniturilor, The Red Point Iaşi, pe locul 35, cu o creştere cu 430% a veniturilor, Advantage Software Factory Bucureşti, locul 45, cu o creştere de 350% şi Romanian Soft Company Bucureşti, locul 47, cu o rată de 312%.

"Rezultatele indică evoluţia distinctă a fiecărei industrii de tehnologie din regiune. Liderii îşi reduc nivelul de reprezentare, cu 28 de firme în acest an, faţă de 36 în 2008, pe măsură ce companiile lor se maturizează, iar veniturile nu mai pot creşte într-un ritm foarte accelerat. De cealaltă parte, industriile mai mici câştigă teren şi au mai multe companii printre finaliste. Deşi, per ansamblu, ratele de creştere s-au redus semnificativ faţă de anul trecut, pe fondul declinului global, România îşi menţine o rată de creştere mai mare decât rata medie pe ansamblu, respectiv 1.093%, faţă de 933%. Asta indică un potenţial major pentru industria de profil, pe termen lung", a declarat, într-un comunicat, Ahmed Hassan, partener audit şi lider al industriei de tehnologie, media şi telecomunicaţii la Deloitte Balkans.

Ca şi în ediţiile anterioare, finaliştii din clasamentul regional vor fi în mod automat nominalizaţi în competiţia Technology FAST 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Anul trecut, România a fost reprezentată de două companii în primele 100 de finaliste, respectiv Arobs Transilvania, pe locul 49, şi TeamNet International, pe locul 71.

"Nivelul de reprezentare românească din acest an în Technology FAST 50 este o surpriză plăcută, fiind o confirmare a forţei antreprenoriale şi a potenţialului de dezvoltare de proprietate tehnologică de pe plan local. Performanţa acestor companii reprezintă rezultatul principalelor avantaje competitive ale acestei industrii, forţa de lucru calificată, notorietatea brandului pe pieţele directe şi relaţiile solide cu partenerii de afaceri", a afirmat preşedintele Deloitte România, George Mucibabici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici