- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România nu are turişti de cinci stele. Tarifele au coborât cu peste 50% sub normal
România nu are turişti de cinci stele şi, din acest motiv, hotelurile din această categorie au coborât tarifele cu peste 50% faţă de cât ar fi normal, astfel încât să atragă clienţi de trei sau patru stele, a declarat agenţiei MEDIAFAX Radu Enache, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere.
România nu are turişti de cinci stele. Tarifele au coborât cu peste 50% sub normal (Imagine.: Mediafax Foto)
"Preţurile la hotelurile de cinci stele în marile capitale ale lumii variază între 150 şi 250 de euro pe noapte. La noi tarifele sunt, în general, sub 100 de euro, şi ajung până pe la 70-80 de euro", a spus Enache, proprietarul lanţului Continental, în portofoliul căruia se află un hotel de cinci stele în Bucureşti.
Enache spune că în România nu vin turişti care să îşi permită să plătească tarifele practicate în mod normal de un hotel de cinci stele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"România nu are turişti de cinci stele. Atâta vreme cât cu Grand Hotel Continental, care zicem noi că este un hotel de elită, asigurăm un tarif mediu zilnic de 110 euro, vă daţi seama de potenţialul turiştilor de cinci stele. În general, tendinţa este de a câştiga turistul. Camera de hotel este ca megawattul, ori îl consumi, ori îl pierzi", a spus Enache.
El a afirmat că hotelierii trebuie să se "zbată" pentru structurarea pieţei, iar hotelurile de cinci stele nu ar trebui să scadă tarifele sub un anumit nivel, sub care nu îşi mai acoperă costurile.
"Dar fiecare hotelier vrea să câştige bani, nu să structureze piaţa, şi aşa ne tăiem craca unii altora", a mai spus preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).
Enache a adăugat că tarifele sunt "canibalizate", mai ales în Bucureşti, unde toţi hotelierii scad permanent preţurile şi încearcă să câştige o masă de turişti, care este aceeaşi.
"Tarifele au scăzut cu 10-15% în acest an. Toţi hotelierii se plâng că sunt nevoiţi să reducă tarifele pentru a avea acces la turişti. Concurenţa e superneloială. Ca grad de ocupare stăm mai bine ca anul trecut cu vreo 10%, dar din cauza scăderii tarifelor, nu vom încheia 2011 cu o cifră de afaceri în creştere. Pentru anul viitor se întrevede ... o mare nebuloasă. Totul este o mare ghicitoare. Nu ştiu care sunt elementele macroeconomice la care să mă raportez - inflaţie, creştere economică, scădere economică, o valoare a euro... Vreau să am un element de target din partea celor care guvernează. Marea ghicitoare este legată şi de experienţa noastră cu anii de alegeri, în care orice se poate întâmpla, şi bine, şi rău", a mai spus reprezentantul hotelierilor.
În România sunt, potrivit statisticilor MDRT, 1.535 de hoteluri, dintre care 31 de cinci stele, 236 de patru stele, 746 de trei stele, 450 de două stele şi 72 de unităţi clasificate la o stea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO