- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România nu are un investitor clar definitivat pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4
România nu are un investitor "clar definitivat" pentru continuarea proiectului de construcţie a reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala de la Cernavodă, a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Economiei Karoly Borbely la conferinţa MEDIAFAX Talks About Energy.
România nu are un investitor clar definitivat pentru construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Borbely a arătat că discuţiile privind atragerea de noi investitori pentru continuarea investiţiei de patru miliarde de euro de la Cernavodă au fost "destul de interesante" în ultimele luni, după ce patru grupuri energetice europene au renunţat la proiect.
Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă, caută noi acţionari pentru această investiţie, după ce grupurile energetice CEZ (Cehia), RWE (Germania), Iberdrola (Spania) şi GDF SUEZ (Franţa-Belgia), care au semnat acordul de investiţii în 2008, s-au retras din proiect.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
Guatemala este dispusă să accepte deportaţii din America Centrală propuşi de Trump - surse Reuters
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
Secretarul de stat a adăugat că în prezent nu există un investitor foarte "clar definitivat" pentru realizarea investiţiei.
"Deocamdată, decizia este de a continua discuţiile pentru atragerea investitorilor în acest proiect", a afirmat Borbely.
Valoarea investiţiei în reactoarele 3 şi 4, estimată la patru miliarde de euro în 2008, va fi reanalizată, iar finalizarea celor două unităţi a fost amânată pentru anul 2019.
Proiectul este derulat de compania EnergoNuclear, controlată în proporţie de 85,6% de Nuclearelectrica. În acţionariat mai figurează ArcelorMittal România şi grupul italian Enel.
Unităţile nucleare 3 şi 4 vor avea o putere instalată de 720 MW fiecare şi vor dubla capacitatea de producţie a centralei de la Cernavodă.
Ministerul Economiei a anunţat săptămâna trecută că un consorţiu format din companiile KEPCO International Nuclear şi Global Em Power Sistem Nuclear şi-au manifestat interesul pentru construcţia celor două reactoare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:03
-
astăzi, 18:30