România nu-şi poate permite o datorie publică mai mare de 35% din PIB

Nivelul maxim al datoriei publice pe care România şi-l poate permite este de 35% din PIB, dar în paralel cu o dezvoltare durabilă, a declarat joi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, care a adăugat că nu ponderea în PIB este importantă, ci ritmul de creştere, care s-a dublat în doi ani.

Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului România nu-şi poate permite o datorie publică mai mare de 35% din PIB

România nu-şi poate permite o datorie publică mai mare de 35% din PIB (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Datoria publică a României este de 29% din PIB (Produsul Intern Brut - n.r.). Mulţi pot spune că e bine, că putem împrumuta în continuare, că suntem la jumătate faţă de alte pieţe. Îngrijorarea este legată de ritmul de creştere, datoria s-a dublat în doi ani jumate. Dacă o ţinem tot aşa, vom ajunge - ce Grecia, ce Portugalia?- la scoruri foarte mari, fără să vedem rezultate", a spus Tănăsescu la un seminar pe teme economice.

În opinia sa, este necesară o cumpătare în modul în care va fi generată această datorie.

"Nivelul maxim pe care România şi-l poate permite este de 35% din PIB, dar dezvoltarea trebuie să continue. Trebuie să fim mai inovativi, iar un sprijin pentru guvern în acest sens sunt cei care lucrează în economia reală", a adăugat Tănăsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici