România, o destinaţie de schi mai scumpă decât Bulgaria sau Italia

Un turist trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani la schi în România decât cei care aleg Bulgaria sau Italia şi are la dispoziţie un număr mult mai mic de kilometri de pârtii de schi.

Urmărește
685 afișări
Imaginea articolului România, o destinaţie de schi mai scumpă decât Bulgaria sau Italia

România, o destinaţie de schi mai scumpă decât Bulgaria sau Italia

Un turist care ajunge în Sinaia plăteşte circa 25 de euro pe kilometrul de pârtie de schi, în timp ce un turist care îşi petrece vacanţa de schiat în Boroveţ, Bulgaria, cea mai ieftină staţiune de schi din Europa, scoate din buzunar circa 10 euro pe kilometrul de pârtie de schi, scrie Ziarul Financiar.

Un turist care alege să îşi facă o vacanţă de şase zile în Sinaia sau Poiana Braşov, cele mai mari staţiuni de schi din România, trebuie să scoată din buzunar mai mulţi bani decât dacă ar alege Bulgaria sau Italia. La un preţ mai mare, el beneficiază şi de un număr mai mic de kilometri de pârtii de schi faţă de staţiunile din afară.

Pentru a schia timp de şase zile în Poiana Braşov, un turist trebuie să plătească circa 712 euro, aici fiind luate în calcul costurile cu skipassul, închirierea echipamentelor, cursurile de schi şi mâncarea, fără a fi inclusă cazarea. Pentru cinci nopţi de cazare, un turist trebuie să scoată din buzunare circa 600-700 euro, în medie, pentru o cameră dublă.

În Sinaia, staţiunea de pe Valea Prahovei, preţul pentru şase zile de schiat se reduce puţin, până la 692 euro, însă turiştii au la dispoziţie o lungime mai mare a pârtiilor de schi.

Sinaia este staţiunea cu cel mai mare domeniu schiabil din România, care numără 27 kilometri de pârtii de schi. Dacă pentru România acesta este cel mai mare număr, comparativ cu alte staţiuni din Europa, Sinaia are un domeniu schiabil foarte mic.

Preţurile se înjumătăţesc odată cu îndepărtarea de zonele cele mai populare şi căutate, mai ales de bucureşteni, cum sunt Sinaia şi Poiana Braşov. Pentru a schia la Rânca timp de şase zile, costurile se ridică la circa 352 euro pentru şase zile.

Preţurile cresc considerabil pentru o familie cu un copil, ajungând chiar să se tripleze în anumite cazuri.

Cea mai ieftină staţiune de schi din Europa este, în acest sezon de iarnă, Bardonecchia, o staţiune aflată la circa 96 de kilometri de Torino. Staţiunea italiană a devansat Bulgaria, care ani la rând a ocupat titlul de cea mai ieftină destinaţi de schi din Europa. O singură persoană care vrea să îşi petreacă o săptămâna la schi în Bardonecchia trebuie să scoată din buzunare 616 euro, mai puţin decât în Borovets, unde costul ajunge la 641 euro, şi Le Corbier, Franţa, cu un cost de 709 euro, potrivit analizei anuale a raportului calitate-preţ realizată de Post Office Travel Money şi Crystal Ski Holidays. Schimbarea locurilor de pe podium s-a datorat şi a inflaţiei care a dus la o creştere a preţurilor vacanţelor.

România nu apare în niciunul din clasamentele acestui raport, mai ales că staţiunile cu cele mai mari domenii schiabile din România, anume Sinaia şi Poiana Braşov, au preţuri medii mai mari decât cele mai ieftine staţiuni din Europa. Însă, un turist care alege Poiana Braşov, Sinaia sau orice altă staţiune de schi din România plăteşte mai mult pentru un număr de kilometri de pârtii de schi mult mai mic chiar şi faţă de vecinii bulgari. Sinaia are 27 de kilometri de pârtii de schi, în timp ce Borovets are 58 kilometri de pârtii de schi. La un calcul, un turist care ajunge în Sinaia plăteşte circa 25 de euro pe kilometrul de pârtie de schi, în timp ce un turist care îşi petrece vacanţa de schiat în Borovets, Bulgaria, scoate din buzunar circa 10 euro pe kilometrul de pârtie de schi.

Preţurile pot însă varia dacă turiştii vin cu echipamentele de acasă sau dacă nu au nevoie de cursuri de schi, însă raportul Post Office Travel Money arată că Borovets este mult mai ieftină decât România chiar şi cu aceste costuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici