- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.09.2011, 14:19)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România ocupă locul al doilea în UE după creşterea costurilor cu forţa de muncă în trimestrul doi
România ocupă locul al doilea în Uniunea Europeană (UE) după creşterea anuală din trimestrul al doilea a costurilor cu forţa de muncă pentru o oră de lucru, de 7,2%, faţă de o medie UE de 3,4%, a anunţat, vineri, Eurostat.
Urmărește
197 afișări
România ocupă locul al doilea în UE după creşterea costurilor cu forţa de muncă în trimestrul doi (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Costurile totale cu forţa de muncă includ cheltuielile legate de salarii şi cele nesalariale, dar nu cuprind stimulentele sau cheltuieli precum cele referitoare la recrutare, pregătire, calificare sau echipament.
În primul trimestru, România se situa pe locul al treilea în UE, cu un avans anual de 4,5%, la o medie UE de 2,7%.
România a înregistrat un avans de 7,2% în industrie în trimestrul al doilea, de 5,4% în sectorul construcţiilor, respectiv de 7,4% pentru servicii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
La nivelul zonei euro, costurile cu forţa de muncă au avansat cu 3,6% în trimestrul al doilea.
Între statele care au raportat date, cea mai mare creştere anuală a costurilor cu forţa de muncă a fost înregistrată în Bulgaria, de 12,4%, urmată de România, respectiv Slovacia, cu 6,5%. Scăderi anuale au avut loc în Grecia, de 3,7%, Irlanda, 3,5%, şi Portugalia, de 0,8%. Din cei 27 de membri UE, Luxemburg şi Malta nu au transmis date către Eurostat.
Eurostat defineşte prin cheltuieli salariale remuneraţiile directe, bonusurile şi alocaţiile plătite în numerar sau în natură de angajator unui angajat în schimbul muncii prestate, plăţi pentru concedii şi către schemele de economii ale angajaţilor şi plăţi în natură precum alimente, combustibil, maşina companiei şi altele.
Costurile nesalariale includ contribuţiile sociale plătite de angajatori, taxe de angajare considerate costuri cu forţa de muncă, excluzând subvenţiile care au ca scop acoperirea integrală sau parţială a costurilor cu remuneraţia directă a angajatului.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe