- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.09.2011, 14:19)
- Marius Oncu ,
România ocupă locul al doilea în UE după creşterea costurilor cu forţa de muncă în trimestrul doi
România ocupă locul al doilea în Uniunea Europeană (UE) după creşterea anuală din trimestrul al doilea a costurilor cu forţa de muncă pentru o oră de lucru, de 7,2%, faţă de o medie UE de 3,4%, a anunţat, vineri, Eurostat.
Urmărește
198 afișări
România ocupă locul al doilea în UE după creşterea costurilor cu forţa de muncă în trimestrul doi (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Costurile totale cu forţa de muncă includ cheltuielile legate de salarii şi cele nesalariale, dar nu cuprind stimulentele sau cheltuieli precum cele referitoare la recrutare, pregătire, calificare sau echipament.
În primul trimestru, România se situa pe locul al treilea în UE, cu un avans anual de 4,5%, la o medie UE de 2,7%.
România a înregistrat un avans de 7,2% în industrie în trimestrul al doilea, de 5,4% în sectorul construcţiilor, respectiv de 7,4% pentru servicii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
La nivelul zonei euro, costurile cu forţa de muncă au avansat cu 3,6% în trimestrul al doilea.
Între statele care au raportat date, cea mai mare creştere anuală a costurilor cu forţa de muncă a fost înregistrată în Bulgaria, de 12,4%, urmată de România, respectiv Slovacia, cu 6,5%. Scăderi anuale au avut loc în Grecia, de 3,7%, Irlanda, 3,5%, şi Portugalia, de 0,8%. Din cei 27 de membri UE, Luxemburg şi Malta nu au transmis date către Eurostat.
Eurostat defineşte prin cheltuieli salariale remuneraţiile directe, bonusurile şi alocaţiile plătite în numerar sau în natură de angajator unui angajat în schimbul muncii prestate, plăţi pentru concedii şi către schemele de economii ale angajaţilor şi plăţi în natură precum alimente, combustibil, maşina companiei şi altele.
Costurile nesalariale includ contribuţiile sociale plătite de angajatori, taxe de angajare considerate costuri cu forţa de muncă, excluzând subvenţiile care au ca scop acoperirea integrală sau parţială a costurilor cu remuneraţia directă a angajatului.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe