- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România ocupă locul al şaselea în UE după ponderea energiei din resurse regenerabile în consum
România ocupă locul al şaselea între statele membre UE după ponderea energiei obţinută din resurse regenerabile în consumul final brut în 2008, înregistrând totodată cea de-a treia cea mai puternică creştere a acestui procentaj în perioada 2006-2008, potrivit datelor prezentate marţi de Eurostat.
România ocupă locul al şaselea în UE după ponderea energiei din resurse regenerabile în consum (Imagine: Mediafax Foto)
Energia regenerabilă a asigurat 20,4% din consumul naţional al României în 2008, procent de două ori mai ridicat faţă de cel de 10,3% calculat la nivelul UE.
În 2006, ponderea energiei regenerabile în consum era de 17,5% în România, respectiv de 8,8% în UE.
Surse regenerabile de energie sunt considerate, potrivit comunicatului Eurostat, cele solare termale şi fotovoltaice, hidro, eoliene, geotermale şi biomasa.
Strategia UE privind energia regenerabilă prevede o ţintă de 24% din consumul intern pentru România până în anul 2020, care ar contribui astfel la atingerea obiectivului de 20% asumat de Uniune în aceeaşi perioadă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Statele membre cu cea mai mare pondere a energiei din resurse regenerabile în consumul final sunt Suedia (44,4%), Finlanda (30,5%), Letonia (29,9%), Austria (28,5%) şi Portugalia (23,2%), la polul opus situându-se Malta (0,2%), Luxemburg (2,1%), Marea Britanie (2,2%), Olanda (3,2%) şi Belgia (3,3%).
Totodată, ţările care au ridicat cel mai semnificativ acest procentaj în perioada 2006-2008 sunt Austria (de la 24,8% la 28,5%), Estonia (de la 16,1% la 19,1%) şi România (de la 17,5% la 20,4%).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO