- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, pe locul 2 la ovine şi pe locul 9 la bovine şi porcine în UE. Cum arată clasamentul
La efectivele de ovine şi caprine România se situează pe locul doi în rândul statelor membre UE după Spania. În ceea ce priveşte densitatea la 100 ha teren, ţara noastră s-a aflat pe locul doi din cele paisprezece ţări prezentate, după Grecia, anunţă Institutul Naţional de Statistică.
România, pe locul 2 la ovine şi pe locul 9 la bovine şi porcine în UE. Cum arată clasamentul
La efectivele de bovine, România s-a situat pe locul nouă în Uniunea Europeană, după Franţa, Germania, Spania, Irlanda, Italia, Polonia, Olanda şi Belgia. În ceea ce priveşte densitatea la 100 ha teren, ţara noastră s-a aflat pe locul douăzeci din cele douzeci şi două de ţări prezentate, fiind urmată de Grecia şi Bulgaria.
La efectivele de porcine, România s-a situat pe locul nouă în Uniunea Europeană, după Spania, Germania, Franţa, Danemarca, Polonia, Olanda, Italia şi Belgia. În ceea ce priveşte densitatea la 100 ha teren, ţara noastră s-a aflat pe locul optsprezece, din cele douăzeci şi două de ţări prezentate, fiind urmată de Grecia, Slovacia, Lituania şi Bulgaria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
În anul 2020, faţă de anul precedent, efectivele de ovine şi caprine au crescut, iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.
Numărul total de bovine la 1 decembrie 2020 faţă de 1 decembrie 2019 a scăzut cu 0,6%, la 1,910 milioane capete, iar efectivul matcă (vaci pentru lapte, bivoliţe pentru reproducţie şi juninci pentru reproducţie) a crescut cu 0,7%. Efectivele de bovine au scăzut continuu din anul 2006 până în anul 2011, ajungând la 1,988 milioane capete. Din anul 2011 până în anul 2020, efectivele de bovine s-au menţinut la un nivel aproximativ constant, reprezentând 65,1% în anul 2020 faţă de anul 2006.
Numărul total de porcine şi efectivul matcă (scroafe de prăsilă) au scăzut cu 2,2%, respectiv cu 0,1%. Numpărul total de porcine este de 3,750 milioane capete. Efectivele de porcine au scăzut ajungând la 55,0% în anul 2020 faţă de anul 2006.
Atât numărul total de ovine şi caprine cât şi efectivul matcă (oi, mioare şi capre) au crescut cu 1,2%, respectiv cu 0,6%. Numărul de ovine şi caprine este de 12,094 milioane capete. Efectivele de ovine şi caprine au început să crească, atingând în anul 2020 un nivel de 12,09 milioane capete, respectiv cu 43,9% mai mult faţă de anul 2006.
Numărul total de păsări şi numărul de păsări ouătoare adulte au scăzut cu 6,5%, respectiv cu 10,5%, totalul fiind de 70,501 milioane capete.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO