România, pe locul doi în UE la creşterea producţiei industriale din luna iunie

România se clasează pe locul doi în UE la creşterea producţiei industriale din iunie 2018, după Irlanda, comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar printre ţările cu cele mai semnificative scăderi se numără Danemarca, Portugalia şi Olanda, arată un raport publicat marţi de Eurostat.

Urmărește
305 afișări
Imaginea articolului România, pe locul doi în UE la creşterea producţiei industriale din luna iunie

România, pe locul doi în UE la creşterea producţiei industriale din luna iunie

Potrivit Biroului de Statistică al Uniunii Europene, dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creşteri ale producţiei industriale din luna iunie 2018, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2017, au fost înregistrate în Irlanda (7,7%), România (7%), Republica Cehă (6,9%) şi Polonia (6,7%), în timp ce scăderi au fost înregistrate în Danemarca (-1,2%), Portugalia (-1%) şi Ţările de Jos (-0,2%).

Creşterea cu 2,5% a producţiei industriale în zona euro în iunie 2018 faţă de iunie 2017, se datorează producţiei de bunuri de capital, în creştere cu 4,3%, a mărfurilor de larg consum cu 2,8%, a bunurilor intermediare cu 1,8% şi a bunurilor de consum durabile cu 0,9%, în timp ce producţia de energie a scăzut cu 2,8%.

În UE28, majorarea cu 2,6% se datorează producţiei de bunuri de capital în creştere cu 4,4% a bunurilor de consum non-durabile cu 3,1%, bunurilor de consum durabile cu 2,2%. Bunurile intermediare au crescut cu 2,1%, în timp ce producţia de energie a scăzut cu 2%.

În luna iunie 2018, comparativ cu luna precedentă, scăderea cu 0,7% a producţiei industriale în zona euro se datorează producţiei de bunuri de capital cu 2,9%, bunurilor de consum non-durabile cu 0,6%, bunurilor intermediare cu 0,5% şi bunurilor durabile cu 0,4%, în timp ce producţia de energie a crescut cu 0,5%.

În UE28, scăderea cu 0,4% se datorează producţiei de bunuri de capital în scădere cu 2%, bunurilor intermediare cu 0,3%, bunurilor de folosinţă îndelungată cu 0,2%, bunurilor de consum nealimentare cu 0,1%, în timp ce producţia de energie a crescut cu 0,5%

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari scăderi ale producţiei industriale au fost înregistrate în Irlanda (-8,9%), Ţările de Jos (-1,3%) şi Ungaria (-1,2%), iar cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Croaţia (4,5%), România (1,7%), Cehia şi Finlanda (ambele cu 1,5%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici