- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, pe poziţia a treia în UE în funcţie de creşterea costului orar al forţei de muncă
Ritmul de creştere al costurilor cu forţa de muncă a încetinit în primul trimestru la 19,6%, faţă de 21,6% în ultimele trei luni de anul trecut, România coborând o treaptă în clasamentul statelor membre UE, fiind devansată de Letonia (33,3%) şi Lituania (26,2%), potrivit datelor Eurostat.
România, pe poziţia a treia în UE în funcţie de creşterea costului orar al forţei de muncă (Imagine: Mediafax Foto)
Costurile orare suportate de angajatori au avansat cu 19,6% în primele trei luni din 2008 faţă de perioada similară a anului trecut, după un avans de 21,6% în trimestrul al patrulea din 2007, reiese din datele Biroului european de statistică, Eurostat.
În primul trimestru din 2007, creşterea s-a situat la 25,2%.
La finele anului trecut, România se afla pe locul doi în rândul statelor UE, după Letonia, dar înaintea Lituaniei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
În funcţie de sectoarele economiei, în România, cel mai rapid avans, de 19,8%, a fost consemnat în primele trei luni din 2008 în construcţii şi servicii. În industrie, costul orar al forţei de muncă a urcat cu 19%.
La nivelul Uniunii Europene, costurile orare au avansat cu 4,3% în primul trimestru, cele mai temperate majorări înregistrându-se în Germania (1,6%), Malta (2%), Suedia (2,2%) şi Luxembourg (2,7%).
Costul total al forţei de muncă include salariile şi alte beneficii plătite angajaţilor, precum şi cheltuielile care nu au legătură directă cu salariile, cum ar fi contribuţiile sociale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO