- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, printre ţările în care se consumă cea mai puţină cafea
Consumul de cafea din România este de 2,3 kg pe cap de locuitor anual, sub nivelul altor state din Uniunea Europeană, cum ar fi Bulgaria, unde este de 3,26 kg, sau Ungaria, cu 3,54 kg, pe fondul preţului ridicat şi a lipsei de informare cu privire la beneficiile acestui produs.
România, printre ţările în care se consumă cea mai puţină cafea
"Preţul ridicat în raport cu veniturile, precum şi lipsa surselor de informare asupra beneficiilor cafelei fac ca nivelul consumului să fie redus comparativ cu alte state din Uniunea Europeană", potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Române a Cafelei (ARC).
Potrivit ARC, care citează datele Organizaţiei Internaţionale a Cafelei, în Austria, consumul de cafea este de aproape 4,5 kg pe cap de locuitor anual, în Germania de 6,64 kg, iar în Polonia de peste 3 kg.
În România, cea mai mare pondere în consumul de cafea îl ocupă cafeaua prăjită şi măcinată, însă specialităţile şi cafeaua solubilă au înregistrat, de asemenea, creşteri în ultimii ani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În ceea ce priveşte preţul cafelei, acesta este influenţat de creşterea costurilor cu materia primă.
"În ultimii ani s-a înregistrat o creştere substanţială a preţului cafelei, ca materie primă, ceea ce a determinat variaţii semnificative, în sensul creşterii preţului produsului la raft. În Suedia, de exemplu, preţul a crescut cu 23,7%, iar Spania cu 18,31% în 2006, comparativ cu 2005. În România, din cauza reducerii accizelor, creşterea a putut fi compensată întrucâtva", au mai arătat reprezentaţii ARC.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO