"Am propus primului-ministru ca săptămâna viitoare, după rectificarea bugetului şi celelalte evenimente care vor avea loc în această săptămână, să merg la Bruxelles împreună cu ministrul Mediului, pentru a solicita cu politeţe să se urgenteze găsirea unei soluţii pentru acest lucru (taxa auto – n.r.). Am avut permanent consultări la nivelul expertizei tehnice, ni s-au cerut informări, le-am dat, ele ţinteau în general de corespondenţa dintre propunerea pe care dorim s-o facem şi pe care am comunicat-o deja, de a reduce foarte mult taxele pentru maşinile mai vechi. Ni s-a cerut permanent o corespondenţă între aceste niveluri şi preţul maşinilor care se practică în România. Am dat toate aceste informări, dar răspunsul încă întârzie", a spus Vosganian.
El a arătat că, până în prezent, ministerul Economiei şi Finanţelor nu a primit nici un document oficial cu girul Comisiei Europene (CE), fiind vorba doar o corespondenţă purtată de reprezentanţii României cu experţii CE.
Reprezentanţii autorităţilor române şi cei ai Direcţiei Taxe a Comisiei Europene au avut, la 8 noiembrie, o nouă serie de consultării tehnice pe tema taxei auto, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse apropiate discuţiilor.
Comisia Europeană (CE) a insistat ca România să dea dreptul plătitorilor taxei auto să o conteste, iar autorităţile române au promis că vor analiza varianta realizării unui catalog privind valorile de piaţă a maşinilor, în funcţie de factori precum marca şi rulajul, pentru stabilirea scalei de depreciere.