"Pentru trimestrul II nu vedem o creştere economică semnificativ mai mică decât în primele trei luni, iar anul s-ar putea încheia cu o creştere economică semnificativ peste 6%, dacă agricultura merge bine. Din agricultură ar putea veni o diferenţă de un miliard de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 1% din PIB", a spus Isărescu.
El a arătat că avansul economiei susţinut de agricultură nu are efecte negative, întrucât reprezintă o creştere naturală, nu forţată, şi care temperează atât preţurile, cât şi deficitul de cont curent.
În ceea ce priveşte creşterea economică din primul trimestru, Isărescu a spus că nu a reprezentat neapărat o surpriză, dar cifrele dovedesc că banca centrală a avut dreptate când a susţinut că economia nu mai trebuie stimulată, ci poate chiar temperată.
"Resursele interne de creştere economică sunt atât de puternice, inclusiv în domenii care reprezintă riscuri, cum am arătat despre sectorul imobiliar, încât nu mai este nevoie s-o mai stimulăm", a mai spus guvernatorul BNR.
Întrebat despre riscul de supraîncălzire, Isărescu a arătat că există într-adevăr dezechilibre între economisire şi investiţii, cele din urmă fiind în mare parte din străinătate şi că există semne privind utilizarea la maxim a tuturor resurselor interne, respectiv financiare, naturale şi umane.