- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (27.06.2018, 15:34)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România se află pe podium în topul ţărilor UE cu cele mai multe companii mijlocii şi mari
România se află pe locul trei în Uniunea Europeană cu cele mai multe companii mijlocii şi mari după numărul salariaţilor, înaintea ţării noastre aflându-se Germania şi Luxemburg, arată un raport publicat miercuri de Eurostat.
Urmărește
267 afișări
În 2015, în România, 1,8% din companii au fost mijlocii (între 50-249 de persoane angajate), apoi 0,4% mari (250 de angajaţi şi peste) şi 97,9% mici (0-49 persoane angajate).
Prima în topul ţărilor din UE, cu cele mai multe companii mijlocii şi mari, este Germania cu 2,4% intreprinderi mijlocii, 0,5% mari şi 91,7% mici. Pe locul doi se află Luxemburg, unde 2% din totalul companiilor au fost mijlocii în 2015, 0,5% mari şi 97,6% mici.
După numărul de angajaţi care lucrează în firmele mari, România se clasează pe locul patru în Uniunea Europeană, în urma Angliei, Germaniei şi Luxemburgului. Astfel, 44,4% din angajaţii companiilor lucrează în firme mici, 34,5% în companii mari cu peste 250 de angajaţi şi 21,1% din salariaţi lucrează pentru companii de dimensiuni medii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
În privinţa valorii adăugate, în România, 47,8% a venit de la companiile mari, 32,6% din cele mici şi 19,6% de la întreprinderile mijlocii, mai arată datele Eurostat.
În Uniunea Europeană, în 2015 existau 23,5 milioane de întreprinderi nefinanciare, dintre care 98,7% erau mici, 1% erau medii şi doar 0,2% erau mari. În rândul întreprinderilor mici, cele care au avut mai puţin de 10 persoane angajate au reprezentat 93% din numărul total de întreprinderi. Dintre statele membre, ponderea întreprinderilor mici, mijlocii şi mari a fost în mare parte identică în 2015.
Cu toate acestea, în privinţa numărului de persoane angajate în UE, întreprinderile mici au oferit aproximativ jumătate din forţa de muncă în 2015, în timp ce 17% au fost angajate în întreprinderi mijlocii şi o treime în întreprinderi mijlocii.
În ceea ce priveşte valoarea adăugată, 38% a venit de la firmele mici, 19% de la întreprinderile mijlocii şi 44% din întreprinderile mari. În UE, în 2015 existau 23,5 milioane de întreprinderi nefinanciare, dintre care 98,7% erau mici, 1% erau medii şi doar 0,2% erau mari.
În rândul companiilor mici, cele care au avut mai puţin de 10 persoane angajate au reprezentat 93% din numărul total.
Cu toate acestea, în privinţa numărului de persoane angajate în UE, întreprinderile mici au oferit aproximativ jumătate din forţa de muncă în 2015, în timp ce 17% au fost angajate în întreprinderi mijlocii şi o treime în cele mijlocii.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe