- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.11.2018, 01:06)
- Alina Botezatu
România se situează pe locul 49 în clasamentul global Paying Taxes 2019
România ocupă locul 49 în clasamentul global „PwC Paying Taxes 2019”, care este întocmit de PwC şi care face parte din raportul „Doing Business” al Băncii Mondiale (BM).
Urmărește
551 afișări
România ocupă locul 49 în clasamentul global Paying Taxes 2019
Raportul PwC Paying Taxes, care măsoară uşurinţa cu care o companie medie îşi poate plăti taxele şi impozitele, analizează 190 de economii din întreaga lume.
Clasamentul pentru ediţia 2019 a „Paying Taxes” se bazează pe analiza indicatorilor fiscali valabili pentru anul 2017 şi ia în calcul numărul plăţilor realizate de o firmă medie pentru a-şi îndeplini obligaţiile fiscale, orele necesare conformării cu legislaţia fiscală şi rata totală de impozitare, adică ponderea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor suportate de o firmă ca procent din profituri.
România se clasează înaintea altor ţări din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte uşurinţa cu care companiile îşi pot plăti taxele, devansând Bulgaria (locul 92), Ungaria (locul 86) şi Polonia (locul 69), însă în urma performerilor regionali: Ţările Baltice (Letonia - locul 13, Estonia - 14, Lituania - 18).
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
„Poziţionarea României în prima treime a clasamentului global este un rezultat pozitiv, dacă o privim individual. Dacă analizăm în totalitate climatul economic în care România evoluează, devine foarte clar că este nevoie ca autorităţile fiscale să continue investiţiile în infrastructura fiscală şi în tehnologie. Cu cât gradul de informatizare şi tehnologizare al autorităţii fiscale este mai ridicat, cu atât poziţia în clasament va fi mai bună. Şi asta se vede foarte bine la Ţările Baltice, care ocupă poziţii fruntaşe în clasament. Noile tehnologii de raportare financiară pot eficientiza procesele interne ale autorităţilor fiscale, inclusiv mecanismele de control şi verificare fiind, în acelaşi timp, şi în folosul contribuabililor”, spune Daniel Anghel, Liderul Departamentului de consultanţă fiscală şi juridică al PwC România.
Clasarea ţărilor din regiune este, în linii mari, similară cu cea de anul trecut. Se observă, însă, deteriorarea poziţiei Poloniei, care a coborât 18 poziţii faţă de anul trecut, ca urmare a creşterii numărului de raportări fiscale.
De cealaltă parte, Ungaria a avut o îmbunătăţire a poziţiei în clasament, urcând şapte locuri, până pe locul 86. Deşi a recuperat considerabil, Ungaria este încă departe de poziţia 77, pe care o ocupa acum doi ani.
Rata totală de impozitare măsoară ponderea taxelor şi contribuţiilor suportate de către o firmă ca procent din profit. În clasamentul din acest an, rata totală de impozitare în România este de 40%, printre cele mai mici la nivel regional, în linie cu media globală de 40,4%.
În ceea ce priveşte timpul necesar conformării cu legislaţia fiscală, România este printre performerii Europei Centrale şi de Est, cu 163 de ore pe an. La nivel global este nevoie, în medie, de 237 de ore.
În privinţa numărului plăţilor de impozite şi taxe, o companie de talie medie din România trebuie să efectueze 14 plăţi anual, similar cu situaţia de anul trecut. Statele baltice, împreună cu Polonia sunt printre cele mai eficiente din acest punct de vedere. Media globală este de 24, similară cu anul trecut. Acest indicator ia în calcul posibilitatea plăţii online a taxelor. Acolo unde aceasta există, chiar dacă plata are loc lunar, aceasta se contabilizează ca o singură plată anual.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump