- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, Serbia şi Ungaria intenţionează să construiască o autostradă
România, Serbia şi Ungaria pregătesc un proiect de construcţie a unei noi autostrăzi, care va face legătura între cele trei ţări, traversând şi vestul României, relatează cotidianul ungar Nepszabadsag, citat de agenţia de presă MTI.
România, Serbia şi Ungaria intenţionează să construiască o autostradă
Proiectul a fost iniţiat de Institutul de Transport din Serbia (CIP) şi susţinut de compania ungară de stat Magyar Kozut, cu activităţi în domeniul infrastructurii rutiere.
Autostrada va porni din oraşul Smederevo din Serbia, situat pe malul Dunării, va traversa Banatul sârbesc, până în Ungaria, unde se va opri la punctul comun de frontieră al celor trei ţări, în apropierea oraşului Szeged.
O altă ramură a autostrăzii va porni din apropierea oraşului Timişoara şi va traversa graniţa cu Ungaria, ajungând la acelaşi punct comun de frontieră. În continuare, autostrada ar urma să traverseze câmpiile ungare de la est de Tisa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
În cazul în care proiectul va fi implementat conform planului, autostrada ar putea fi extinsă ulterior către Slovacia şi Polonia.
Pentru lansarea proiectului, Ungaria trebuie să obţină aprobarea Uniunii Europene, o condiţie necesară pentru obţinerea de fonduri comunitare. Din perspectivă politică, şansele de realizare a planului de construcţie sunt ridicate, întrucât UE favorizează proiectele comune elaborate de state vecine, cu atât mai mult dacă între ţările implicate au existat în trecut conflicte, potrivit Nepszabadsag.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO