România şi Bulgaria cer UE mai mult timp pentru finalizarea proiectelor cu bani europeni
Reprezentanţii Guvernului român şi cei ai Executivului bulgar au semnat, la Sofia, o declaraţie prin care solicită UE extinderea până la 31 decembrie 2011 a termenului în care cheltuielile aferente cofinanţării proiectelor derulate prin programul IPSA şi Fondul de coeziune sunt considerate eligibile.
Premierul bulgar Boiko Borisov şi omologul român, Emil Boc (Montaj foto)
Declaraţia comună a fost semnată, vineri, la finalul întâlnirii dintre premierul Emil Boc şi omologul său bulgar, Boiko Borisov, şi se referă la proiectele finanţate prin programul ex-ISPA şi Fondul de coeziune, aprobate în perioada 2000-2006.
"Considerăm că asigurarea acestei cofinanţări consumă resurse şi timp", se arată în motivaţia înaintată Uniunii Europene de către cele două guverne.
În documentul semnat vineri, guvernul român şi cel bulgar mai solicită şi extinderea până la 31 decembrie 2011 a termenului de eligibilitate a cheltuielilor aferente proiectelor cu sprijin financiar UE aprobate în intervalul 2000-2006 şi cu o valoare mai mare de 100 milioane euro, care includ finanţarea asigurată de CE şi FMI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice, Rosen Plevneliev, a declarat anul trecut că Bulgaria ar putea fi obligată să returneze UE între 500 şi 700 de milioane de euro la 1 ianuarie 2011, pentru că nu a finalizat o serie de proiecte sau nu a respectat termene-limită în cadrul programului ISPA.
Un alt document semnat, vineri, la Sofia este Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul managementului traficului aerian şi pentru stabilirea unui bloc funcţional de spaţiu aerian, care să cuprindă spaţiul aerian naţional al României, pe cel al Bulgariei şi spaţiul aerian aflat sub incidenţa obligaţiilor juridice internaţionale asumate de către cele două ţări.
"Memorandumul va crea cadrul necesar cooperării între cele doua instituţii pentru atingerea obiectivului final, acela al înfiinţării unui bloc funcţional de spaţiu aerian (FAB) care să asigure eficientizarea şi creşterea calităţii serviciilor de trafic aerian oferite în spaţiile aeriene ale României şi Bulgariei. Acest proiect, denumit DANUBE FAB, corespunde cerinţelor pachetului de reglementari europene cunoscut sub numele de «Cer European Unic» şi beneficiază de finanţare comunitară prin Programul TEN-T", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.
Premierul Emil Boc se află, vineri, la Sofia, pentru o întrevedere cu omologul său bulgar, Boirko Borisov, împreună cu care va vizita şi şantierul Podului de la Vidin-Calafat.
Dezvoltarea proiectului celui de-al doilea pod peste Dunăre va costa în total 226 milioane euro.
Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Sofia, Alexandru Moise
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO