- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.07.2010, 12:41)
- Lidia Neagu , Lidia Neagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România şi Germania ar putea colabora pentru dezvoltarea unui avion
Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale (INCAS) din Bucureşti şi instituţia similară din Germania vor să încheie un parteneriat în vederea dezvoltării unui avion pentru zboruri regionale, proiect în care vor să atragă şi alte state europene.
Urmărește
48 afișări
România şi Germania ar putea colabora pentru dezvoltarea unui avion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Nu ştiu exact când vom semna acordul, momentan doar îl promovăm. Dacă vrem să facem ceva împreună şi cu alte ţări membre ale Uniunii Europene, cred că va trebui să îl semnăm până în vara anului viitor", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Joachim Szodruch, preşedintele pentru aeronautică al Deutsches Zentrum für Luft (Centrul Aerospaţial German).
Avionul, destinat zborurilor regionale, va fi proiectat cu o capacitate de circa 50 de pasageri şi va putea să zboare la altitudini de 12.000-13.000 de metri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Statele care vor dori să facă parte din proiect pot contribui cu piesele necesare construcţiei aparatului, fabricate pe teritoriul acestora.
Din România pot participa cu piese, precum componente pentru fuselaj şi pentru trenuri de aterizare, IAR Braşov, Avioane Craiova, Aerostar Bacău şi Romaero.
"Nu vrem să facem concurenţă companiei Airbus sau altcuiva, ci vrem să umplem un gol, să oferim un produs care nu există pe piaţă. Airbus poate să ne fie chiar partener. De asemenea, nu există o decizie de includere sau excludere a unui stat", a spus, directorul general al INCAS, Cătălin Nae.
La începutul lunii iunie, o delegaţie română formată din reprezentanţi ai INCAS şi a companiilor din industrie a fost în Berlin pentru discuţiile preliminare în vederea încheierii parteneriatului pentru a atrage companiile aviatice într-un consorţiu internaţional care să producă avionul.
Discuţiile au vizat identificarea unui plan şi a unui calendar pentru implementarea proiectului.
Până la sfârşitul anului, proiectul va fi depus la Comisia Europeană pentru a atrage fonduri în vederea realizării unui demonstrator tehnologic.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe