- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.07.2010, 12:41)
- Lidia Neagu , Lidia Neagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România şi Germania ar putea colabora pentru dezvoltarea unui avion
Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale (INCAS) din Bucureşti şi instituţia similară din Germania vor să încheie un parteneriat în vederea dezvoltării unui avion pentru zboruri regionale, proiect în care vor să atragă şi alte state europene.
Urmărește
48 afișări
România şi Germania ar putea colabora pentru dezvoltarea unui avion (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Nu ştiu exact când vom semna acordul, momentan doar îl promovăm. Dacă vrem să facem ceva împreună şi cu alte ţări membre ale Uniunii Europene, cred că va trebui să îl semnăm până în vara anului viitor", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Joachim Szodruch, preşedintele pentru aeronautică al Deutsches Zentrum für Luft (Centrul Aerospaţial German).
Avionul, destinat zborurilor regionale, va fi proiectat cu o capacitate de circa 50 de pasageri şi va putea să zboare la altitudini de 12.000-13.000 de metri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Statele care vor dori să facă parte din proiect pot contribui cu piesele necesare construcţiei aparatului, fabricate pe teritoriul acestora.
Din România pot participa cu piese, precum componente pentru fuselaj şi pentru trenuri de aterizare, IAR Braşov, Avioane Craiova, Aerostar Bacău şi Romaero.
"Nu vrem să facem concurenţă companiei Airbus sau altcuiva, ci vrem să umplem un gol, să oferim un produs care nu există pe piaţă. Airbus poate să ne fie chiar partener. De asemenea, nu există o decizie de includere sau excludere a unui stat", a spus, directorul general al INCAS, Cătălin Nae.
La începutul lunii iunie, o delegaţie română formată din reprezentanţi ai INCAS şi a companiilor din industrie a fost în Berlin pentru discuţiile preliminare în vederea încheierii parteneriatului pentru a atrage companiile aviatice într-un consorţiu internaţional care să producă avionul.
Discuţiile au vizat identificarea unui plan şi a unui calendar pentru implementarea proiectului.
Până la sfârşitul anului, proiectul va fi depus la Comisia Europeană pentru a atrage fonduri în vederea realizării unui demonstrator tehnologic.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe