- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România trebuie să închidă până în 2015 peste 40 de centrale pe cărbune
România este statul UE care trebuie să închidă cele mai multe centrale electrice pe cărbune până în 2015, respectiv 41 de unităţi, sau 22% din capacitatea totală de producţie, pentru a respecta reglementările comunitare privind poluarea, potrivit Comisiei Europene (CE).
România trebuie să închidă până în 2015 peste 40 de centrale pe cărbune (Imagine: Mediafax Foto)
Majoritatea celor 41 de centrale au capacităţi reduse.
Un număr de 17 state membre intenţionează să închidă 205 centrale electrice, printre cele mai afectate fiind Polonia, Franţa, Marea Britanie sau Spania, potrivit unui raport al CE.
Polonia, care foloseşte cărbune pentru a produce 95% din energia electrică, va renunţa la 37 de unităţi, circa 32% din capacitate, în timp ce Marea Britanie vizează închiderea a 13 centrale, 15% din capacitate.
CE a adoptat în 2001 măsuri pentru a reduce emisiile de oxizi de nitrogen şi dioxid de sulf, care determină creşterea acidităţii apelor şi solului, afectând populaţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Implementarea normelor privind poluarea în domeniu ar conduce la prevenirea a 13.000 de decese premature anuale, consideră executivul european.
Reglementarea a întâmpinat rezistenţă din partea statelor membre afectate, care susţin că închiderea unui număr mare de centrale le va cauza un deficit semnificativ al producţiei de energie electrică.
Subiectul urmează să fie dezbătut la reuniunea miniştrilor mediului de pe 2 martie la Bruxelles.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO