- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România va menţine obiectivul privind adoptarea euro în 2014
Executivul va reafirma, în raportul privind convergenţa la zona euro pe care îl va trimite Comisiei Europene (CE) în această săptămână, obiectivul României de adoptare a monedei europene în 2014, a declarat un oficial guvernamental.
România va menţine obiectivul privind adoptarea euro în 2014 (Imagine: Mediafax Foto)
"Raportul este pregătit pentru a fi trimis la Bruxelles, probabil în următoarele 2-3 zile. Adoptarea euro (în 2014 - n.r.) şi intrarea în ERM-2 (European Exchange Rate) în 2012 nu au fost schimbate", a spus oficialul.
Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a declarat, la finalul anului trecut, înainte de investirea în funcţie, că situaţia economică dificilă evidenţiază nevoia de respectare a angajamentelor privind intrarea în zona euro.
Cel mai recent sondaj Reuters pe acest subiect a arătat că economiştii consideră că România poate intra în mecanismul european al ratelor de schimb ERM-2 în 2012, însă trecerea la euro ar putea avea loc în 2015.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Ţinta privind adoptarea monedei comunitare în 2014 a fost stabilită de fostul guvern condus de liberalul Călin Popescu Tăriceanu.
Programul de convergenţă, care indică politicile guvernamentale pentru perioada următoare, trebuia trimis Executivului de la Bruxelles la sfârşitul lunii noiembrie 2008, dar noul guvern PSD - PDL a solicitat amânarea termenului până la 15 februarie 2009.
Mai multe state est-europene, între care Ungaria şi Polonia, au anunţat, recent, că menţin obiectivele de adoptare a euro, chiar dacă monedele naţionale au înregistrat scăderi importante.
Principalele condiţii impuse pentru intrarea în zona euro, respectiv deficitul comercial, ratele de schimb şi inflaţia, sunt foarte dificil de îndeplinit de către statele foste comuniste din Europa de Est, consideră analiştii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate