România va primi de la SUA 10 milioane de dolari, destinaţi luptei împotriva traficului de copii

  • Guvernul României şi al Statelor Unite ale Americii au semnat luni un parteneriat în lupta împotriva traficului de copii.
  • Ceremonia a avut loc la sediul Ambasadei SUA la Bucureşti şi a marcat începutul Parteneriatului cadru pentru protecţia copilului, care se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani.
Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului România va primi de la SUA 10 milioane de dolari, destinaţi luptei împotriva traficului de copii

România va primi de la SUA 10 milioane de dolari, destinaţi luptei împotriva traficului de copii

Parteneriatul reflectă angajamentul comun al celor două ţări de a preveni şi combate traficul de copii, precum şi de a asista şi proteja victimele acestui flagel, se precizează într-un comunicat.

Parteneriatele Child Protection Compact, iniţiate de Guvernul Statelor Unite începând cu 2015, sunt destinate statelor partenere care demonstrează un angajament politic real în această direcţie.

România este prima ţară din Europa selectată pentru a beneficia de un sprijin financiar american în valoare de 10 milioane de dolari, destinat îmbunătăţirii sistemului naţional de prevenire şi combatere a traficului de copii.

În cadrul parteneriatului, se va înfiinţa un Centru Naţional de Excelenţă pentru Siguranţa Digitală a Copiilor, care va funcţiona sub egida Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Acest centru va avea rolul de a elimina materialele cu conţinut dăunător din mediul online şi de a identifica nevoile de formare pentru profesioniştii din domeniul protecţiei copilului.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat că semnarea acestui parteneriat reprezintă un pas important în eforturile comune de a elimina traficul de copii şi de a proteja victimele.

În acelaşi timp, Alexandru-Mihai Ghigiu, şeful Cancelariei Prim-Ministrului României, a subliniat angajamentul ferm al guvernului român în lupta împotriva acestui flagel, evidenţiind importanţa colaborării între toate sectoarele societăţii pentru protejarea viitorului copiilor.

Parteneriatul se va concentra pe patru obiective principale: prevenirea traficului de minori, protecţia victimelor, urmărirea penală a infractorilor şi cooperarea între autorităţile guvernamentale şi societatea civilă.

Fondurile vor fi alocate organizaţiilor non-profit şi instituţiilor publice internaţionale care colaborează cu autorităţile române în acest demers.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici