- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.09.2011, 15:47)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Românii au depozite bancare mult mai mici comparativ cu bulgarii, ungurii sau polonezii
Valoarea medie a depozitelor bancare ale românilor este de numai 1.193 de euro, cu 60% mai mică faţă de bulgari, de peste două ori mai scăzută comparativ cu ungurii şi polonezii, în timp ce în Germania depozitul mediu pe cap de locuitor trece de 20.600 de euro, potrivit unui studiu A.T. Kearney.
Urmărește
474 afișări
Românii au depozite bancare mult mai mici comparativ cu bulgarii, ungurii sau polonezii (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
În Bulgaria, valoarea medie a depozitelor populaţiei se situează la 1.905 euro, în Ungaria şi Polonia la 2.743 euro, respectiv 2.907 euro, în timp ce Germania are o medie de 20.638 euro.
Dintre fostele state comuniste incluse în studiul realizat de firma de consultanţă, Cehia, cu 6.790 euro, şi Slovenia, cu 7.405 euro, au cea mai bună situaţie.
Restul statelor analizate, Italia, Grecia, Spania şi Franţa, au depozite medii între 13.400 şi 16.773 euro. Datele se referă la valoarea medie a depozitelor pe cap de locuitor în luna mai.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
Guatemala este dispusă să accepte deportaţii din America Centrală propuşi de Trump - surse Reuters
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
Valoarea totală a depozitelor bancare ale populaţiei în România se situa la 25,6 miliarde de euro în mai, în creştere de la 24,3 miliarde de euro în mai anul trecut şi 22 miliarde de euro în mai 2009. Depozitele au crescut în toate ţările din regiune analizate, cu excepţia Greciei.
În Bulgaria, valoarea totală a depozitelor populaţiei se ridică la 14,3 miliarde de euro, în Polonia la 111 miliarde de euro, în Cehia la 71,5 miliarde de euro, în Ungaria la 27,4 miliarde de euro, în Slovenia la 15,2 miliarde de euro, iar în Grecia la 160 de miliarde de euro.
Dintre ţările din Europa de Vest analizate, în Germania populaţia are cele mai mari depozite, de 1.687 miliarde de euro, urmată de Franţa, cu 1.091,5 miliarde de euro, Italia, cu 812,7 miliarde de euro, şi Spania, cu 736,2 miliarde de euro.
Românii au avut, în intervalul mai 2010-mai 2011, cea mai redusă creştere lunară a depozitelor dintre cele 11 ţări analizate, de numai 5,3 euro, în timp ce în Italia şi Grecia depozitele au scăzut.
Germanii şi-au majorat depozitele cu 61 de euro lunar în intervalul analizat, la fal ca francezii, Cehia şi Spania cu 52 de euro, respectiv 51 de euro, iar Polonia cu 27,5 euro.
Creşteri mai mari comparativ cu România au avut şi Bulgaria, cu 17,4 euro, Slovenia, cu 15,5 euro, şi Ungaria, cu 9,7 euro.
În Italia, depozitele au avut o scădere lunară de 0,5 euro în intervalul analizat, iar în Grecia de aproape 180 de euro.
Citește pe alephnews.ro: Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Felicitările de Crăciun au devenit o parte esențială a spiritului vesel din perioada sărbătorilor. Care este istoria acestora
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe