Românii din Spania au încredere în România: trimit bani, transferă expertiză şi atitudine sănătoasă

Românii din Spania nu-şi pierd încrederea în ţară, trimit bani, transferă expertiză şi atitudine sănătoasă, potrivit platformei Repatriot, care conectează românii din afara graniţelor cu ţara şi a condus misiunea economică România-Spania, în perioada 21-27 martie în Barcelona şi Insule Baleare.

251 afișări
Imaginea articolului Românii din Spania au încredere în România: trimit bani, transferă expertiză şi atitudine sănătoasă

Românii din Spania au încredere în România: trimit bani, transferă expertiză şi atitudine sănătoasă

Această iniţiativă a descoperit noi puncte de sprijin pentru expansiunea afacerilor româneşti în regiune, a facilitat accesul românilor din Diaspora la oportunităţile din ţară şi a accelerat cooperarea economică între antreprenori români şi spanioli.

În cadrul delegaţiei, 27 de antreprenori români din Bucureşti, Constanţa, Oradea, Iaşi şi Cluj Napoca s-au întâlnit cu peste 40 de antreprenori spanioli, precum şi cu peste 100 de profesionişti şi antreprenori români din Spania. În plus, prin Repatriot au fost prezenţi şi oameni de afaceri din Marea Britanie, Elveţia şi Franţa. S-a creat astfel cadrul propice pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi a unor oportunităţi de colaborare şi investiţii în diferite sectoare cheie. Totodată, au fost organizate întâlniri cu autorităţile din Spania, Camere de Comerţ şi Industrie, vizite la hub-uri de tech şi incubatoare de business.

În această acţiune au fost organizate două conferinţe pentru antreprenori şi profesionişti din Diaspora şi reprezentanţii Repatriot s-au văzut cu peste 500 de români care trăiesc şi muncesc în Spania, au fost vizitate 4 comunităţi religioase care unesc comunitatea de români locală.

„Pe lângă cercul de prieteni Repatriot şi proiectele de afaceri am descoperit români remarcabili şi am avut astfel ocazia să le mulţumim pentru tot ce fac pentru România! Ei sunt ambasadorii noştri, ţin cu ţara, trimit bani, transferă expertiză şi atitudine sănătoasă şi nu-şi pierd încrederea în România. Vă asigur că nu este o experienţă simplă să simţiţi emoţia care vă cuprinde atunci când priviţi în ochii a peste 100 de copii români din Baleare, adunaţi în comunităţile religioase româneşti într-o duminică. Rămâi fără cuvinte când asculţi povestea părinţilor, adevăraţi exploratori, care au ajuns aici cu mâinile goale şi apoi şi-au făcut un viitor!" a declarat Marius Bostan, antreprenor şi iniţiator Repatriot.

Antreprenorii români şi spanioli au multe puncte comune şi există un potenţial major de dezvoltare a relaţiilor comerciale dintre aceştia. Peste un milion de români trăiesc şi muncesc în Spania şi multe companii fondate de români creează valoare în Spania. Totodată, mulţi spanioli au investit în România, iar relaţiile comerciale, diplomatice şi culturale sunt într-o continuă creştere. Cele peste 100 de ore de discuţii şi întâlniri directe, din cadrul misiunii economice Repatriot, au contribuit la iniţierea unor proiecte de afaceri şi la clădirea unor punţi solide de încredere între spanioli, românii din Diaspora şi cei din România.

Principalele industrii abordate în cadrul misiunii economice au fost energia regenerabilă, sectorul HoReCa şi tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (IT&C). Aceste domenii au fost identificate ca fiind deosebit de promiţătoare şi au generat interes în rândul antreprenorilor români şi spanioli.

„Din primul moment în care i-am explicat domnului Bostan despre acest demers, răspunsul a fost <<da, contează pe Repatriot şi pe RBL>>. Astfel, această delegaţie se defineşte prin cuvinte precum proactivitate, acţiune şi spirit de echipă, elemente esenţiale pentru orice antreprenor şi lider. Fără Repatriot, acest demers nu ar fi putut fi un real succes. Acesta este doar o piatră de temelie la construcţia punţii între cele două zone, punte pe care doar împreună o putem întări", a spus Consulul Onorific al României în Insulele Baleare, Alexandru George Lazăr.

Misiunea economică din Spania s-a desfăşurat în perioada 21-27 martie şi a fost organizată cu sprijinul Consulatului General al României la Barcelona condus de Sandra Liliana Gătejeanu Gheorghe, a ministrului consilier economic în Regatul Spaniei, Bogdan Bădescu şi cu sprijinul consulului onorific al României în Insulele Baleare, avocat Alexandru George Lazăr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici