Românii folosesc din ce în ce mai mult aeroporturile mai mici din ţară. Zborurile din Cluj sunt cele mai scumpe

  • Românii folosesc din ce în ce mai mult aeroporturile mai mici din ţară.
  • Zborurile din aeroportul din Cluj sunt cele mai scumpe, iar la polul opus se află Bucureştiul.
Urmărește
1650 afișări
Imaginea articolului Românii folosesc din ce în ce mai mult aeroporturile mai mici din ţară. Zborurile din Cluj sunt cele mai scumpe

Românii folosesc din ce în ce mai mult aeroporturile mai mici din ţară - este concluzia celor mai recente date prezentate de agenţia de turism online Vola.ro.

Cel mai nou inaugurat aeroport din ţară, Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a adus cu sine şi multe provocări operaţionale, fapt pentru care momentan se pot menţiona doar câteva zboruri pe care românii le pot rezerva cu plecare din Braşov şi destul de multă incertitudine. Cu toate acestea, sistemele de rezervări au înregistrat deja primele zboruri cumpărate cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Braşov - Ghimbav.

Aşa cum era de aşteptat, aeroportul Otopeni din Bucureşti este cel mai aglomerat din România, acoperind un procent de 72.53% din numărul total al călătorilor, estimare făcută în urma analizei numărului de bilete vândute de Vola.ro.

Urmează aeroportul din Iaşi, cu un procent de 8.17% din numărul total al călătorilor, şi Cluj, cu 7.78%.

De altfel, cele trei sunt şi cele mai mari din ţară, acoperind o bună parte din traficul aerian al României.

Restul procentelor este distribuit între aeroporturile mai mici: Suceava, Craiova, Bacău, Sibiu, Oradea, Baia Mare, Constanţa, Târgu Mureş şi Satu Mare, care însumează 11.44%.

În ceea ce priveşte preţurile pentru biletele de avion care au plecare de pe aeroporturile din România, studiul a relevat că zborurile din aeroportul din Cluj sunt cele mai scumpe, cu un tarif mediu de 214 euro. La polul opus se află Bucureştiul, zborurile de pe Otopeni având un tarif mediu de 166 euro / bilet.

Faptul că aeroporturile mai mici au preţuri mai mari decât aeroportul din Bucureşti poate fi explicat de principiul cererii şi al ofertei. Multe dintre aeroporturile mici nu generează suficient trafic pentru a susţine un număr mare de angajaţi sau pentru a umple avioane mari de mai multe ori pe zi şi nici nu atrag companiile aeriene low-cost, care zboară către destinaţii alese de un număr mare de călători. Astfel, călătorii ajung să plătească preţuri mai mari la biletele de avion pentru a se îmbarca mai aproape de casă.

Destinaţiile spre care se zboară cel mai mult din România sunt cele în care se află comunităţi numeroase de români, în topul listei fiind Londra, Roma, Milano şi Bruxelles.

Din Bucureşti, destinaţiile spre care se zboară cel mai mult sunt: Londra, Roma, Bruxelles, Milano, Paris şi Veneţia. Din Iaşi, situaţia se prezintă aproximativ la fel, pentru că cel mai mult se zboară spre Paris, Londra, Bruxelles, Milano, Roma şi Dublin. Din Cluj, destinaţiile spre care se zboară cel mai mult sunt Bucureşti, Paris, Bruxelles, Londra, Milano, Dublin şi Frankfurt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici