- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.12.2024, 10:44)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Românii preferă investiţiile de calitate şi achiziţiile durabile
- Anul 2024 a adus o schimbare semnificativă în comportamentul de consum al românilor: preferinţa pentru produse mai scumpe şi de calitate superioară.
- Tendinţa reflectă o maturizare a pieţei şi adaptarea consumatorilor la contextul economic complex,în care inflaţia şi salariile au influenţat alegerile.
Urmărește
67 afișări
Românii preferă investiţiile de calitate şi achiziţiile durabile
Potrivit datelor evomag, coşul mediu de cumpărături a crescut cu 15% în 2024 faţă de anul precedent, iar cererea s-a concentrat pe categorii precum telefoane mobile, televizoare şi electrocasnice mari.
O tendinţă importantă observată în 2024 a fost creşterea utilizării plăţii în rate, care a reprezentat aproximativ 15% din totalul comenzilor evomag. Această soluţie a devenit din ce în ce mai populară în rândul consumatorilor care caută produse premium, oferindu-le posibilitatea de a accesa bunuri de valoare ridicată fără a afecta bugetul lunar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului sprijină dezvoltarea infrastructurii turistice din staţiunile balneare
-
România găzduieşte pentru prima dată etape din Cupa Mondială de E-Mountain Bike, la Cheile Grădiştei
-
Ambasada SUA îi îndeamnă pe cetăţenii americani să părăsească Siria
Flexibilitatea acestui sistem a contribuit semnificativ la creşterea interesului pentru produse din categorii precum televizoare, telefoane mobile şi electrocasnice mari.
Inflaţia, care a dus la creşterea preţurilor, a determinat consumatorii să fie mai selectivi şi să opteze pentru produse de calitate superioară, considerându-le o investiţie mai bună pe termen lung. În paralel, majorările salariale din 2024 au crescut puterea de cumpărare, permiţând accesul mai uşor la produse premium. În acest context, încrederea în brandurile consacrate şi în platformele locale de eCommerce a avut un rol decisiv, în special pentru achiziţiile de produse cu valoare ridicată.
„Românii devin mai atenţi la calitate, orientându-se către produse care le oferă un raport optim între preţ şi beneficii. În acest context, încrederea în retailerii locali face diferenţa, mai ales atunci când este vorba despre achiziţii importante, cum ar fi produsele premium sau de valoare ridicată. Este o oportunitate majoră pentru companiile locale să capitalizeze pe reputaţia lor, pe proximitate şi pe o mai bună înţelegere a nevoilor consumatorilor români, consolidându-şi astfel poziţia pe o piaţă tot mai competitivă”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evomag.
2024 a fost un an al consolidării pentru marii retaileri, care şi-au întărit poziţia pe piaţă pe fondul unei concurenţe crescânde şi al dificultăţilor întâmpinate de magazinele mici. Numeroase business-uri apărute între 2020 şi 2023 au fost nevoite să îşi închidă activitatea, afectate de marjele reduse de profit şi de lipsa resurselor pentru a susţine investiţiile necesare.
Aceste schimbări au fost vizibile şi în campaniile de Black Friday, când retailerii mari au atras clienţii nu doar prin oferte competitive, ci şi prin capacitatea de a răspunde cererii pentru produse cu valoare ridicată. Serviciile oferite de retailerii consacraţi, precum livrarea rapidă, montajul sau opţiunile flexibile de plată, au jucat un rol esenţial în consolidarea poziţiei lor pe piaţă.
„Pentru evomag, 2024 a însemnat o creştere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri faţă de 2023, susţinută de o cerere ridicată pentru produsele din categoriile de bază, în care suntem consacraţi. În plus, serviciile oferite de companie, precum montajul de aer condiţionat, asamblarea calculatoarelor şi reparaţiile de telefoane mobile, s-au dublat ca volum şi valoare”, mai spune Mihai Pătraşcu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cum ne schimbă bătrânețea preferințele sociale? Când este perioada cea mai bună pentru a-ți face prieteni
Citește pe www.zf.ro: Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Liderul de facto al Siriei spune că „nu este interesat de noi conflicte”, în contextul atacurilor israeliene asupra țării
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Pensiile care cresc până de Revelion! Ei sunt pensionarii care vor primi mărirea până pe 31 decembrie 2024
CANCAN.RO
Mihai Voropchievici ne spune care sunt cele 2 zodii binecuvântate de Univers în ultimele 2 săptămâni din 2024
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe