- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Romgaz ar putea majora producţia, dar nu poate suplini gazele ruseşti
Romgaz ar putea suplimenta producţia de gaze cu cel mult 0,5-1 milion metri cubi pe zi, compania operând majorări încă de la începutul crizei gazelor din Rusia, dar nu poate suplini total lipsa importurilor, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general adjunct al producătorului, Lucian Stancu.
Romgaz ar putea majora producţia, dar nu poate suplini gazele ruseşti
"Creşterea producţiei este posibilă. De la începutul crizei noi am suplimentat-o oricum cu 1-1,5 milioane metri cubi pe zi, dar nu putem suplini total lipsa importurilor din Rusia", a spus Stancu.
El a adăugat că, după operarea acestor majorări, producţia ar mai putea creşte cu maxim 0,5-1 milion metri cubi de gaze pe zi.
Experţii în domeniul energetic din cele 27 de state membre UE au propus vineri creşterea producţiei de gaz în Norvegia, Marea Britanie, România şi Polonia, pentru a compensa întreruperea livrărilor de gaze ruseşti către Europa, a anunţat vineri Comisia Europeană, citată de AFP.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Principalii producători de gaze din Romania sunt Petrom şi Romgaz.
Potrivit Petrom, compania produce gaze la capacitate maximă, iar o eventuală creştere a producţiei poate fi realizată prin investiţii masive în explorare şi producţie.
"Petrom produce de ani de zile la capacitate maximă, iar prioritatea companiei este creşterea producţiei prin investiţii semnificative în explorare şi producţie şi descoperirea de noi zăcăminte", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Dan Pazara.
Producţia de gaze în România scade anual, pe măsura epuizării naturale a zăcămintelor. Totuşi, cele două companii au descoperit anul trecut o serie de zăcăminte de gaze, a căror exploatare nu va putea compensa total epuizarea celor existente.
Citeşte şi
UE propune creşterea producţiei de gaz în patru ţări, între care şi România
UE nu a ajuns încă la un acord cu Rusia pentru reluarea livrărilor de gaz
Rusia nu va mai oferi Ucrainei preţuri preferenţiale la nici un produs
Gazprom ar putea relua vineri livrările de gaze către Europa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO