- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Romgaz, Petrom şi unele companii străine, interesate să concesioneze perimetre în Marea Neagră
Romgaz Mediaş, Petrom (SNP) şi unele companii străine sunt interesate să participe la o licitaţie pentru concesionarea a aproape 30.000 de kilometri pătraţi din platorul continental al Mării Negre şi de pe uscat pe care ANRM o va iniţia la începutul lunii noiembrie.
Romgaz, Petrom şi unele companii străine, interesate să concesioneze perimetre în Marea Neagră (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)
"Acum delimităm perimetrele, în număr de 30, fiecare nu trebuie să depăşească 1.000 de kilometri pătraţi", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Gelu Mărăcineanu.
El a adăugat că până în prezent ANRM a avut discuţii cu mai multe companii interesate de concesionarea acestor perimetre, printre care societăţi din Canada, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Mărăcineanu nu a dorit să dezvăluie numele acestor companii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
OZN deasupra României: O imagine din 2022 publicată de un fost oficial al Pentagonului face înconjurul internetului. Cât de credibilă este fotografia
-
Bilanţul inundaţiilor din Spania a crescut la 158 de morţi
-
Schimbările climatice afectează agricultura: România a ajuns Tunisia, apa va fi cotată la Bursă
-
Sursă israeliană despre un posibil atac al Iranului: Israelul este la „un nivel ridicat de pregătire”
Ofertele câştigtoare vor fi anunţate în luna iunie a anului viitor, iar la sfârşitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie ANRM va publica anunţul şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Întrebat dacă Sterling Resources din Canada şi-a manifestat interesul, Mărăcineanu a răspuns negativ, dar a precizat că Agenţia nu restricţionează accesul niciunei companii la o astfel de licitaţie.
"Sterling îşi va dori să participe, iar ANRM nu ridică bariere", a mai spus Mărăcineanu.
La începutul anului, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a dat câştig de cauză României într-un diferent de mai mulţi ani cu Ucraina privind exploatarea platoului continental al Mării Negre. Confom deciziei, României îi revine o suprafaţă de aproape 10.000 de kilometri pătraţi, sau 80% din aria disputată.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO