Romina Gingasu, soţia omului de afaceri Piero Ferrari, investiţii de zeci de milioane de euro în domeniul imobiliar

De mai mulţi ani, Romina Gingasu, soţia omului de afaceri Piero Ferrari, - deţinătorul a 10% din acţiunile Ferrari, estimate la nu mai puţin de 6,5 miliarde de dolari – investeşte în proprietăţi imobiliare de lux, atât în străinătate, cât şi în România.

Urmărește
2119 afișări
Imaginea articolului Romina Gingasu, soţia omului de afaceri Piero Ferrari, investiţii de zeci de milioane de euro în domeniul imobiliar

În vârstă de 31 de ani, Romina Gingasu s-a decis să pătrundă în forţă pe pieţele imobiliare în anul 2016, fiind, totuşi, o prezenţă discretă, însă constantă în acest domeniu al proprietăţilor de lux.

Din anul 2016 şi până în 2023, românca că a investit 10 milioane de euro în proiecte rezidenţiale, iar zonele vizate au fost, în special, cartierul Floreasca din Bucureşti şi zona de Nord a Capitalei.

Portofoliul de investiţii din România al Rominei Gingasu a început - în anul 2016 - cu Belvedere Residence, situat pe Fabrica de Glucoză, dar şi cu ansamblul de vile ZenVille din Voluntari. De-a lungul anilor, valoarea acestor proprietăţi a beneficiat, de la momentul achiziţiei, “de o creştere considerabilă”.

Ultima tranzacţie majoră pe care a făcut-o Romina Gingasu valorează două milioane de euro pentru 20% din proiectul Saphire Herăstrău. În ansamblul rezidenţial din zona cartierului Francez, românca a cumpărat ultimele două etaje ale unui penthouse de 420 de mp cu terasă de 80 de mp.

O cercetare atentă a pieţei şi proiectul Saphire Herăstrău

Romina Gingaşu spune, potrivit Forbes, că face acesta achiziţii în nume propriu, dar orice investiţie este transpusă în realitate doar după o cercetare constantă de piaţă, esenţiale fiind proiectele care îi atrag atenţia în urma unor evaluări atente.

În ceea ce priveşte proiectul Saphire Herăstrău, Romina Gingasu afirmă că – din punctul său de vedere - această clădire este, de departe, cea mai practică, existând ”terasă pentru fiecare cameră de oaspeţi şi laundry room de 15 mp, separat, lângă zona de lift”.

Imobilul tip boutique este realizat de dezvoltatorul Alexander Regenbogen împreună cu un grup de investitori străini. Clădirea a fost finalizată în 2021 şi are cinci etaje şi 13 apartamente în total.

Romina Gingasu: ”Pentru piaţa din Bucureşti, apartamentele de tip penthouse cu terasă largă reprezintă o investiţie bună”

Romina Gingasu beneficiază deja de experienţa acumulată în ultimii 7 ani, iar strategia sa de business mizează pe achiziţii cu scop investiţional pe termen lung, nu pentru a obţine profituri rapide din închiriere.

Acesta este şi motivul pentru care spune că – în ceea ce priveşte piaţa imobiliară din Bucureşti – o investiţie foarte bună o reprezintă ” apartamentele de tip penthouse cu terasă largă”. Din păcate, la momentul actual sunt foarte puţine astfel de apartamente, punctează românca.

La capitolul ”investiţii în derulare”, Romina Gingasu vizează proiectul Bellemonde Residence, din vecinătatea Şcolii Americane din Pipera. Din punctul său de vedere, aceste proprietăţi ar putea avea un randament de cel puţin 30-35% până la finalizarea proiectului, iar în acest moment se află discuţii avansate cu dezvoltatorul, subiectul principal fiind construcţia a mai multe ”vile individuale”.

“Mă raportez la randamentul pe termen lung şi întotdeauna achiziţionez din faza de proiect. Nu închiriez proprietăţile deoarece toate au o particularitate pe care doresc să o păstrez sau să o dezvolt.

A fost încă de la început prima alegere, fiind cetăţean român, consider că am o datorie morală faţă de ţara mea şi aceeaşi datorie faţă de plata TVA, de aceea achiziţionez proprietăţi în nume propriu. Nu urmăresc să intru în piaţă ca dezvoltator”, a ţinut să precizeze Romina Gingasu.

“Negociez intens preţurile şi achiziţionez în momente strategice ale pieţii”

Proiectele rezidenţiale din zona Floreasca şi Nord i se par Rominei Gingasu cele mai interesante din punct de vedere al investiţiilor. Cel mai important criteriu, pe lângă locaţia, este layout-ul şi conceptul modern al dezvoltatorilor.

“Negociez intens preţurile şi achiziţionez în momente strategice ale pieţii. Acelaşi lucru l-am făcut în 2016, apoi în timpul pandemiei de Covid şi o voi face în continuare, în funcţie de mişcările pieţei”, mai spune Romina Gingasu.

Referindu-se la investiţiile pe care le-a făcut şi le face în în alte oraşe din Europa, Romina Gingasu afirmă că este foarte interesată de ”proprietăţi unice în clădiri importante” din diferite oraşe, dând ca exemplu achiziţia recentă a 45% din Palazzo Marsigli din Bologna, care a aparţinut familiei de nobili Ferdinando Marsigli.

Palazzo Marsigli este situată lângă Tribunalul din Bologna, iar clădirea păstrează caracteristici originale - lemnul, uşile şi structura din 1730 -,  toate fiind prezervate în condiţii speciale.

Romina Gingasu mai deţine, totodată, şi alte două apartamente la Monte Carlo.
 

Articol cu conţinut publicitar

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici