Romtelecom şi Cosmote vor construi reţeaua care va acoperi zonele defavorizate pentru 83 milioane de euro

Ministerul pentru Societatea Informaţională a stabilit câştigătoare ofertele depuse de Romtelecom şi Cosmote pentru concensionarea lucrărilor de construire a unei reţele telecom în zone defavorizate RO-NET, contractul ridicându-se la 365,8 milioane de lei, TVA inclusă (83,1 milioane euro).

Urmărește
1072 afișări
Imaginea articolului Romtelecom şi Cosmote vor construi reţeaua care va acoperi zonele defavorizate pentru 83 milioane de euro

Romtelecom şi Cosmote vor construi reţeaua care va acoperi zonele defavorizate pentru 83 milioane de euro

La licitaţie au mai depus oferte şi asocierile Direct One-Electrogrup şi UPC România-Deloitte Audit-Connection Consulting.

Prin anunţul de concesiune, publicat pe www.e-licitatie.ro în noiembrie 2013, valoarea contractului a fost estimată la 369,5 milioane de lei, TVA inclusă.

Potrivit datelor din anunţul de atribuire, Romtelecom va furniza lucrările de proiectare, construcţie şi operare a infrastructurii de comunicaţii de bandă largă în regiunile 1, 2 şi 3 pentru suma de 156,7 milioane de lei, TVA inclusă.

Totodată, pentru suma de 209,1 milioane de lei, TVA inclusă, Cosmote România şi-a adjudecat lucrările de proiectare, construcţie şi operare a infrastructurii de comunicaţii de bandă largă în regiunile 4, 5, 6 şi 7.

Proiectul RO-NET constă în concesionarea lucrărilor de proiectare şi construire a unei infrastructuri naţionale de comunicaţii şi operarea acestei infrastructuri în vederea furnizării de servicii de comunicaţii în localităţile ţintă (zone defavorizate eligibile) din 35 de judeţe.

"Zonele nedeservite de infrastructura de bandă largă şi vizate prin această procedură de achiziţie publică sunt în număr de 783 localităţi. În total, în aceste zone albe sunt 137.000 gospodării şi 400.000 locuitori. Prin implementarea proiectului RO-NET, se estimează că se va dezvolta infrastructură de broadband cu echivalentul a 19.000 km de traseu de reţea de distribuţie", potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informaţională MSI.

Finalizarea reţelei este programată pentru anul 2015.

Câştigătorul licitaţiei va primi în concesiune reţeaua RO-NET pentru 18 ani, la sfârşitul cărora o poate cumpăra.

Studiul de fezabilitate al proiectului a fost realizat de consorţiul format din societăţile Confero Finance şi Cognos Bussines Consulting, valoarea contractului ridicându-se la 1,88 milioane de lei (2,33 milioane lei cu TVA inclusă), potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informaţională anunţate în februarie 2013.

Managementul proiectului va fi asigurat societăţile Aego Business Consulting şi European Funds Invest pentru 901.716 lei (1,12 milioane lei cu TVA inclusă) pentru 40 de luni, contract câştigat în urma unei licitaţii organizate în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici