- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roubini: Statele europene trebuie să suplimenteze mecanismul destinat susţinerii zonei euro
Statele europene trebuie să suplimenteze fondurile mecanismului destinat susţinerii economiilor cu probleme financiare din zona euro, dacă vor să evite destrămarea uniunii monetare, apreciază economistul american Nouriel Roubini, citat de publicaţia Le Monde.
Roubini: Statele europene trebuie să suplimenteze mecanismul destinat susţinerii zonei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Roubini, cunoscut pentru previziunile sale mai mult pesimiste, consideră că sunt veridice mai multe scenarii privind depăşirea crizei din zona euro.
"În primul, ideal, ajutoarele acordate prin intermediul Fondului european de stabilitate financiară reuşesc să rezolve problemele zonei euro şi să calmeze investitorii. În acest scenariu, după opinia mea, vor trebui puşi pe masă mai mulţi bani", a afirmat Roubini.
Cancelarul german Angela Merkel a repetat vineri că Fondul de 750 de miliarde de euro, înfiinţat în primăvară, dispune de resurse suficiente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Al doilea scenariu prevede o integrare fiscală mai profundă în zona euro pentru rezolvarea problemelor structurale ale regiunii.
"Va fi necesar, însă, ca unele state să renunţe la o parte din suveranitate, ceea ce va fi dificil în special pentru Irlanda şi Germania", a spus economistul.
A treia opţiune este aceea a restructurării datoriilor suverane ale ţărilor cu probleme, ceea ce va presupune ca mai multe state să iasă din uniunea monetară.
Restructurarea datoriilor ar putea fi cea mai bună soluţie pentru reducerea presiunilor pentru anumite state, a mai spus Roubini, care consideră că situaţia financiară a Franţei este la fel de rea ca şi cea a Spaniei sau Portugaliei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO