- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.01.2019, 11:39)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rovana Plumb apără rata de absorbţie a României pentru fondurile europene: La nivelul UE aceasta e de 27%
Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb a declarat, sâmbătă, că România este în media Uniunii Europene în ceea ce priveşte rata de absorţie a fondurilor europene, în contextul în care rata la nivelul Uniunii, după cinci ani de la actualul exerciţiu financiar fiind de 27%,.
Urmărește
303 afișări
Rovana Plumb apără rata de absorbţie a ROmâniei: La nivelul UE aceasta e de 27%
„Observăm că la nivelul UE, după cinci de intrare în actualul exerciţiu financiar, rata de absorbţie este de 27%, România fiind în media Uniunii Europene. Despre România, ca stat membru, din punct de vedere al absorbţiei, a făcut tot ce i-a stat în putinţă să recupereze întârzierile din anii anteriori, până în 2016. Practic în 2017 am intrat la guvernare, acredintând autorităţile de management şi punând pe roate implementarea proiectelor. Sigur că acest lucru se datorează pe de o parte că am ajuns în medie într-un an şi jumătate, se datorează în primul rând beneficiarilor, pentru că ei implementează proiectele, ei vin cu facturile la decont, ei dezvoltă, sigur cu sprijinul autorităţilor. Procedurile sunt desenate în conformitate regulile europene şi monitorizate la nivelul autorităţilor, astfel încât să se asigure o sustenabilitate, dar şi o simplificare a acestor proceduri. Ne dorim mai puţină birocraţie”, a afirmat Rovana Plumb, sâmbătă la Antena 3.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Aceasta a vorbit şi despre intenţia de condiţionarea a fondurilor europene de respectarea statului de drept în ţările membre ale UE, precizând că România în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE este deschisă dialogului, însă discuţiile trebuie „să fie aparte faţă de tot ceea ce înseamnă investiţii prin politica de coeziune”.
„Din punct de vedere macro sau context global, tot ceea ce înseamnă legătură între statul de drept şi utilizarea eficientă a fondurilor europene, din punctul de vedere al nostru ca şi Preşedinţie a Consiliului UE, suntem deschişi oricărui dialog, dar trebuie să fie o discuţie care să fie aparte faţă de tot ceea ce înseamnă investiţii prin politica de coeziune, pentru că acolo vorbim despre cetăţeni, acolo vorbim despre comunităţi locale, nu vorbim despre nişte cifre abstracte. Vorbim practic de oameni, de viaţa lor. Dezvoltarea are întotdeauna un impact direct asupra vieţii fiecăruia dintre cetăţeni ca şi absorbţie”, a explicat Rovana Plumb.
Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene care se implică în afaceri judiciare sau nu combat eficient fraudele şi actele de corupţie vor risca suspendarea fondurilor comunitare, conform unui proiect de rezoluţie aprobat joi de Parlamentul European.
"Asistată de un grup de experţi independenţi, Comisia Europeană va avea sarcina de a depista «deficienţe generalizate în privinţa statului de drept» şi va decide măsuri care ar putea include suspendarea plăţilor efectuate prin bugetul UE sau reducerea prefinanţării", se arată în proiectul aprobat joi de Parlamentul European cu 397 de voturi pentru, 158 împotrivă şi 69 de abţineri.
Planul va fi implementat doar dacă va fi aprobat după negocieri de Parlamentul European şi de Consiliul European. Imediat ce un stat membru sancţionat va remedia problemele identificate de Comisia Europeană, Parlamentul European şi Consiliul UE pot hotărî deblocarea fondurilor.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe