Royal Mail va fi preluată de un miliardar ceh. Acesta va plăti 3,6 miliarde de lire sterline

  • Compania Royal Mail va fi preluată de un miliardar ceh.
  • Propunerea acestuia în valoare de 3,6 miliarde de lire sterline a fost acceptată de conducerea poştei britanice.
  • Pentru realizarea tranzacţiei au fost impuse mai multe obligaţii viitorului proprietar.
887 afișări
Imaginea articolului Royal Mail va fi preluată de un miliardar ceh. Acesta va plăti 3,6 miliarde de lire sterline

Royal Mail va fi preluată de un miliardar ceh. Acesta va plăti 3,6 miliarde de lire sterline

Proprietarii Royal Mail au anunţat că au acceptat propunerea de preluare de 3,6 miliarde de lire sterline a miliardarului ceh Daniel Kretinsky, potrivit Sky News. Practic, cehul deţine deja o parte din compania mamă, dar doreşte să preia şi restul pachetului de acţiuni. O ofertă anterioară de 3,20 lire sterline pe acţiune a fost respinsă luna trecută pentru că era prea mică.

Decizia a fost luată după o analiză a impactului asupra părţilor, a angajaţilor şi a comunităţii. Sindicatele şi politicienii de rang înalt au avut reţineri legate de preluarea serviciului poştal, care a fost privatizat în 2013. De aceea, autorităţile britanice au solicitat ca Royal Mail să rămână înregistrată, să-şi păstreze sediul central şi să plătească impozite în Marea Britanie. Totodată vor rămâne neschimbate branding-ul companiei şi o serie de servicii oferite în mod tradiţional de poşta britanică.

Daniel Kretinsky deţine părţi ale West Ham Football Club şi Sainsbury's, dar are şi investiţii mai mici în domeniile energie, logistică şi retail alimentar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
royal mail,
preluare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici