„Ne cunoaştem de foarte multă vreme, am fost împreună în Ministerul de Finanţe, în perioada 1998. Avem o relaţie foarte bună”, a spus Ruşanu despre Dăianu.
El a arătat că părăseşte funcţia de deputat pentru ASF în virtutea provocării reprezentate de ASF.
„A fost o provocare pentru mine. Am revenit la profesia pe care am avut-o dintotdeuna, şi în Parlament întotdeauna am activat în Comisia de Buget-Finanţe sau Comisia economică”, a spus Ruşanu.
El a arătat că ţinta sa la ASF este ca piaţa non-bancară din România să fie compatibilă cu pieţe similare din UE.
Ruşanu a evitat să comenteze acuzaţiile aduse recent de unii sindicalişti referitoare la faptul că ar face parte intr-o grupare de oameni înrudiţi care se rotesc la conducerea instituţiilor financiare, acuzaţii alimentate şi de propunerea lui Gelu Diaconu, care ar fi finul său, la conducerea ANAF.
„Am dat o declaraţie pe proprie răspundere că nu am rude nici în Parlament – până la gradul 3, afini – nici în Parlament, nici cu BNR, nici cu Guvernul, nici cu preşedinţii Camerelor, nici cu Preşedinţia„, a spus Ruşanu.
Comisiile de Buget-Finanţe şi Comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor s-au reunit, marţi, pentru audierea candidaţilor pentru cele cinci funcţii executive şi pentru cele 12 funcţii neexecutive pe care le va avea Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).
Pentru funcţiile executive candidează: Dan-Radu Ruşanu – preşedinte; Daniel Dăianu – prim-vicepreşedinte; Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu – vicepreşedinţi.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Craiova, că va promulga în cursul acestei zile legea pentru înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.