- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia a ieşit din cea mai grea perioadă a crizei economice
Rusia a ieşit din perioada cea mai grea a crizei economice, în condiţiile în care retragerile de capital au încetat, iar investitorii se orientează din nou către bursa de la Moscova, a declarat vicepreşedintele băncii centrale a Rusiei, Alexei Uliukaiev.
Rusia a ieşit din cea mai grea perioadă a crizei economice - vicepreşedintele băncii centrale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Uliukaiev a indicat că economia ar putea obţine un sprijin suplimentar prin reducerea dobânzilor, fapt care s-ar putea produce în al doilea trimestru, avantajat de scăderea presiunilor inflaţioniste.
"Cred că cea mai serioasă parte a crizei a trecut. Situaţia curentă s-ar putea să nu placă prea mult din cauza scăderii producţiei industriale, dar este o situaţie caracterizată prin echilibru. Există intrări de capital pe piaţa acţiunilor, iar investiţiile directe din străinătate continuă. Am văzut doar cât de repede au crescut bursele în perioada februarie - martie", a spus oficialul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
El a estimat că rubla va avea în acest an un curs mediu de schimb de 32-33 ruble pentru un dolar, faţă de cotaţia de 35,1 ruble pentru un dolar luată în calcul la elaborarea bugetului.
Probleme economice grave şi devalorizarea rublei sunt o parte din provocările cărora autorităţile sunt nevoite să le facă faţă.
Uliukaiev a precizat că banca centrală va îndemna instituţiile financiare să adopte măsuri preventive prin acumularea de rezerve, care vor fi folosite la acoperirea eventualelor active toxice.
Cea mai mare bancă privată din Rusia, Alfa Bank, a estimat că ponderea din total a activelor neperformante va ajunge la 15-20% până la sfârşitul anului. Într-un interviu acordat publicaţiei Financial Times, preşedintele băncii a preconizat că în sectorul bancar local vor fi înregistrate sute de falimente, din cele 1.200 de companii financiare operaţionale în prezent.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO