Mircea Dobre, ministrul Turismului, a deschis subiectul despre „felul în care să ne folosim de simbolurile nationale cum este Miorita, de care am si zis ca e simbol national, să ne folosim de legendele Romaniei, pe care le avem din trecut si pana in prezent… Sa schimbăm putin strategia”.
Apoi, ministrul Agricultorii a ridicat oaia la rang de monument. Petre Daea, ministrul Agriculturii: „Oaia este o statuie vie. Cu oaia am descoperit frumusetile naturii. O idee frumoasa si as spune ca sunt incantat de propunerea ministrului pentru ca frunze sunt peste tot, dar oi ca in Romania nicaieri. Cu oaia am innobilat muntele, cu oaia am hranit si am imbracat generatii.”
O oaie este sigla folosită de „GREEN SHEEP”, o companie din Austria Inferioara, specializată pe productia de siropuri din plante si flori şi care îşi vinde produsele pe piaţa din România. Sigla foloseste chiar culorile pe care le are şi România în brandul de ţară. Potrivit site-ului, comercializarea se face in retelele de comert cu produse bio, in magazine cu hrana alternativa, in florarii, lanturi comerciale alimentare, dar si online.
Modele agricole sustenabile pentru zona montană a României (2014 – 2016), un proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, este un alt exemplu de utilizare a animalului mioritic în logoul unui proiect.
Obiectivul pe care şi l-a propus proiectul este „Imbunatatirea managementului in ceea ce priveste păşunatul”, precum şi realizarea unui număr de 6 modele de stâni moderne
O oaie este simbolul evident al unei stâne, care deţine şi un restaurant tradiţional cu mâncăruri cu specific ciobănesc. „Stâna Ştefanu” se afla pe Transalpina, la poalele vârfului Ştefanu, in apropiere de Obârşia Lotrului.
O oaie stilizată, cu ochelari de soare, este logoul unui „loc primitor cu oameni faini si muzica buna”. Black Sheep Bar este o cafenea din Cluj care foloseşte mioriţa ca simbol.
Turismul este tema căreia i se subscrie brandul de ţară pe care îl folosesc majoritatea ţărilor din lume. Mai mult sau mai puţin, aceste logouri se aseamănă între ele, au o paletă de culori destul de redusă şi cu o grafica stilizată care menţionează adesea numele statului, însoţit de un element reprezentativ pentru ţară.
Singurele branduri de ţară care conţin animale sunt Australia, care are reprezentat un cangur, dar şi Filipine care are o mică maimuţă, tarsier, care trăieşte pe insulă.