Rusia a majorat la 1 aprilie preţul gazelor naturale livrate Republicii Moldova

Rusia a majorat, începând cu 1 aprilie, preţul gazelor naturale livrate Republicii Moldova, a declarat preşedintele Consiliului de administraţie al Companiei moldo-ruse Moldovagaz, Ghenadie Abaşchin, pentru agenţia rusă RosBusinessConsulting, citată de Info-Prim Neo în pagina electronică.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Rusia a majorat la 1 aprilie preţul gazelor naturale livrate Republicii Moldova

Rusia a majorat la 1 aprilie preţul gazelor naturale livrate Republicii Moldova (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit datelor preliminare, gazul rusesc va fi vândut cu aproximativ 211 dolari pe mia de metri cubi, a precizat Abaşchin. El a subliniat că preţul exact va fi stabilit la 10 aprilie, după ce vor fi analizate toate datele cu privire la dinamica preţurilor pentru produsele petroliere din ultimele nouă luni.

El a adăugat că preţul gazelor pentru Republica Moldova va fi calculat în baza unei formule prevăzute de contractul pe termen lung semnat cu compania rusească Gazprom, care prevede revizuiri trimestriale de preţ.

Anterior, distribuitorii de gaz din Republica Moldova ceruseră Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să apobe o nouă scumpire, cuprinsă între opt şi 12 la sută, motivată de creşterea tarifelor pentru gazele importate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici