- Home
- Economic
- (10.02.2023, 15:05)
- Iulian Moşneagu
Rusia anunţă reducerea producţiei de petrol ca răspuns la sancţiunile occidentale
Preţul petrolului a crescut pe 10 februarie, după ce Kremlinul a declarat că va reduce producţia de petrol cu aproximativ 5% în martie, ca răspuns la sancţiunile occidentale şi la plafonul de preţ impus de G7 pentru petrolul rusesc.
Urmărește
1288 afișări
Vicepremierul Alexander Novak a declarat că Rusia va "reduce în mod voluntar producţia cu 500.000 de barili pe zi".
"Începând de astăzi, vindem întregul volum de petrol produs, însă, aşa cum am declarat anterior, nu vom vinde petrol celor care aderă direct sau indirect la principiile plafonării preţurilor", a declarat Novak, informează POLITICO.
Preţul petrolului Brent a crescut în cursul dimineţii de la 84 la 86 de dolari pe baril. Rusia este al doilea mare exportator de ţiţei din lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
UE a interzis importurile de ţiţei rusesc în decembrie; la începutul acestei luni, a introdus, de asemenea, o interdicţie pentru produsele petroliere ruseşti, cum ar fi motorina şi benzina. Ambele măsuri sunt completate de plafoane de preţ pentru comerţul global cu petrol rusesc, aplicate de firmele de transport maritim şi de asigurări din G7, UE şi Australia, care refuză să faciliteze vânzările care depăşesc nivelurile plafonate.
Veniturile vitale ale Rusiei din combustibili fosili au fost afectate ca urmare a sancţiunilor, deoarece cumpărătorii din Asia şi din alte părţi profită de plafoanele de preţ pentru a negocia preţuri mai mici pentru ţiţeiul rusesc.
Traderii de petrol au avertizat anterior că este posibil ca Rusia să reducă producţia în încercarea de a crea preocupări legate de securitatea aprovizionării la nivel mondial şi de a face să crească preţurile.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe