- Home
- Economic
- BRUXELLES, (22.03.2015, 14:54)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia ar putea acorda Ucrainei reduceri de preţ la gaze şi după expirarea acordului actual
Rusia ar putea acorda Ucrainei reduceri de preţ la gazele naturale importate de la compania rusă Gazprom şi în cadrul contractului pentru livrarea de gaze care va înlocui acordul actual, care expiră la finalul lunii martie, a afirmat ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.
Urmărește
380 afișări
Rusia ar putea acorda Ucrainei reduceri de preţ la gaze şi după expirarea acordului actual
Reprezentanţi ai Rusiei, Ucrainei şi Uniunii Europene s-au întâlnit vineri la Bruxelles pentru a discuta pe tema unui nou contract de furnizare de gaze naturale către Ucraina, relatează The Wall Street Journal.
În urma discuţiilor, Volodimir Demchishin, ministrul ucrainean al Energiei, a afirmat că Uniunea Europeană va ajuta Ucraina pentru a face rost de banii necesari cumpărării de gaze naturale din Rusia.
"Cred că problema finanţării se va rezolva. Este vorba despre sume destul de mari, cuprinse între 800 de milioane de dolari şi 1 miliard de dolari", a declarat Demchishin, potrivit Sputnik News.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Ministrul ucrainean a precizat că banii ar putea veni de la creditori internaţionali precum Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Mondială sau Fondul Monetar Internaţional.
Totodată, Ucraina a arătat că plănuieşte să cumpere până în luna octombrie cantitatea de gaz necesară pentru a-şi umple stocurile înainte de venirea iernii.
Rusia consideră că Ucraina datorează Gazprom aproape 2,5 miliarde de dolari pentru gazele naturale livrate anterior, acuzaţie pe care guvernul de la Kiev nu o recunoaşte şi pentru care a sesizat curtea de arbitraj de la Stockholm. Tribunalul urmează să se pronunţe în acest caz anul viitor.
"În aceste condiţii, putem să lucrăm pentru un acord intermediar până când Curtea Internaţional de Arbitraj de la Stockholm dă un verdict în această dispută", a afirmat Maros Sefcovici, comisarul european pentru energie.
El a precizat că a fost asigurat de către reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei asupra faptului că tranzitul gazelor naturale către statele din UE nu va fi afectat.
În luna iunie a anului trecut, Rusia a întrerupt livrările de gaze naturale către Ucraina, în condiţiile în care guvernul de la Kiev a refuzat să accepte o creştere de preţ decisă de Gazprom. Compania rusă a introdus atunci un sistem de plată în avans a gazelor furnizate Ucrainei, din cauza datoriilor de 5,3 miliarde de dolari ale acesteia.
Rusia, Ucraina şi Uniunea Europeană au semnat în luna octombrie un acord pentru reluarea livrărilor de gaze către Ucraina. Înţelegerea a vizat un total de 4,6 miliarde de dolari, cuprinzând atât plata datoriei la gaze a Ucrainei faţă de Rusia, în valoare de 3,1 miliarde de dolari, cât şi plata livrărilor de gaze ruseşti până martie 2015.
Rusia, Ucraina şi UE se vor întâlni pentru noi negocieri la jumătatea lunii aprilie, la Berlin.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe