- Home
- Economic
- MOSCOVA, (22.12.2014, 14:35)
- Luiza Chiroiu
Rusia ar putea reduce producţia de petrol anul viitor, din cauza dificultăţilor economice
Rusia, al doilea mare exportator de petrol la nivel global, ia în calcul reducerea producţiei de petrol anul viitor, pe fondul dificultăţilor economice, a declarat Alexander Novak, ministrul energiei în guvernul de la Moscova, relatează Sputnik News.
Urmărește
318 afișări
Rusia ar putea reduce producţia de petrol anul viitor, din cauza dificultăţilor economice (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Pentru 2015, producţia de petrol este estimată la 525 de milioane de tone. În general, ministerul nu exclude riscul ca, în situaţia economică actuală, volumul producţiei să fie redus", a afirmat Novak.
De asemenea, Novak a făcut referire şi la sancţiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană şi Statele Unite, subliniind că se află în căutarea de noi partneri pentru continuarea proiectelor de explorare.
"Acum că partenerii noştri străini renunţă la proiectele din Rusia împotriva dorinţei lor, din cauza sancţiunilor, trebuie să rezolvăm două probleme simultan: să găsim noi parteneri pentru explorarea câmpurilor şi să înlocuim tehnologia", a declarat ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
-
China îşi extinde influenţa în Marea Caraibilor şi strânge legăturile cu un fost aliat al Taiwanului
-
Armata iraniană a fost dotată cu o mie de drone noi. Mişcarea, cu puţin timp înainte de revenirea lui Trump la Casa Albă
-
Sindicatele din administraţie: Funcţionarii publici, ţapi ispăşitori pentru eşecurile guvernării
Novak a menţionat că mai multe companii din China şi India şi-au manifestat deja interesul pentru a coopera cu Rusia pentru dezvoltarea unor proiecte de explorare pe teritoriul Rusiei.
Sancţiunile impuse Moscovei în urma anexării Peninsulei Crimeea în luna martie şi a conflictelor din Ucraina vizează şi sectorul energetic, prin restricţii asupra exporturilor din SUA şi ţările Uniunii Europene către Rusia a tehnologiilor legate de explorarea petrolului din Oceanul Arctic şi a petrolului de şist.
Preţul petrolului a scăzut cu aproximativ 50% de la jumătatea lunii iunie, din cauza ofertei abundente, a aprecierii dolarului şi a reducerii cererii, determinate de încetinirea creşterii economiei mondiale.
În luna noiembrie, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis să păstreze plafonul de producţie la 30 de milioane de barili pe zi de petrol, ceea ce a contribuit la accentuarea declinului preţurilor. În plus, duminică, Suhail Al Mazrouei, ministrul energiei al Emiratelor Arabe Unite, stat membru OPEC, a declarat că ţările din afara organizaţiei ar trebui să reducă producţia de petrol întrucât afectează piaţa în mod negativ.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe