- Home
- Economic
- MOSCOVA, (22.12.2014, 14:35)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia ar putea reduce producţia de petrol anul viitor, din cauza dificultăţilor economice
Rusia, al doilea mare exportator de petrol la nivel global, ia în calcul reducerea producţiei de petrol anul viitor, pe fondul dificultăţilor economice, a declarat Alexander Novak, ministrul energiei în guvernul de la Moscova, relatează Sputnik News.
Urmărește
317 afișări
Rusia ar putea reduce producţia de petrol anul viitor, din cauza dificultăţilor economice (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Pentru 2015, producţia de petrol este estimată la 525 de milioane de tone. În general, ministerul nu exclude riscul ca, în situaţia economică actuală, volumul producţiei să fie redus", a afirmat Novak.
De asemenea, Novak a făcut referire şi la sancţiunile impuse Rusiei de către Uniunea Europeană şi Statele Unite, subliniind că se află în căutarea de noi partneri pentru continuarea proiectelor de explorare.
"Acum că partenerii noştri străini renunţă la proiectele din Rusia împotriva dorinţei lor, din cauza sancţiunilor, trebuie să rezolvăm două probleme simultan: să găsim noi parteneri pentru explorarea câmpurilor şi să înlocuim tehnologia", a declarat ministrul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Preşedintele Coreei de Sud a decretat legea marţială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii/ Proteste de amploare în fața Parlamentului din Coreea de Sud
-
Ciolacu, după întâlnirea cu Lasconi: drumul european al ţării noastre trebuie să continue doar apărând mult mai hotărât valorile tradiţionale
-
FRF contestă la TAS decizia UEFA după meciul România – Kosovo
-
Cătălin Predoiu, întâlnire cu ambasadoarea SUA pentru ultimele măsuri în privinţa Visa Waiver
Novak a menţionat că mai multe companii din China şi India şi-au manifestat deja interesul pentru a coopera cu Rusia pentru dezvoltarea unor proiecte de explorare pe teritoriul Rusiei.
Sancţiunile impuse Moscovei în urma anexării Peninsulei Crimeea în luna martie şi a conflictelor din Ucraina vizează şi sectorul energetic, prin restricţii asupra exporturilor din SUA şi ţările Uniunii Europene către Rusia a tehnologiilor legate de explorarea petrolului din Oceanul Arctic şi a petrolului de şist.
Preţul petrolului a scăzut cu aproximativ 50% de la jumătatea lunii iunie, din cauza ofertei abundente, a aprecierii dolarului şi a reducerii cererii, determinate de încetinirea creşterii economiei mondiale.
În luna noiembrie, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis să păstreze plafonul de producţie la 30 de milioane de barili pe zi de petrol, ceea ce a contribuit la accentuarea declinului preţurilor. În plus, duminică, Suhail Al Mazrouei, ministrul energiei al Emiratelor Arabe Unite, stat membru OPEC, a declarat că ţările din afara organizaţiei ar trebui să reducă producţia de petrol întrucât afectează piaţa în mod negativ.
Citește pe alephnews.ro: Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
7 partide intră în Parlament: PSD, AUR, PNL, USR, SOS, POT și UDMR. Care sunt scenariile unor posibile alianțe după alegeri
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce a apărut pe Wikipedia după ce religia lui Călin Georgescu a fost dezbătută la greu. S-a pus piciorul în prag și
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe