- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.04.2018, 15:11)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia creşte cantităţile de petrol pe care le exportă în China, riscând să lase în acest fel Europa fără ţiţei
Rusia îşi creşte cantităţile de petrol exportate către China, riscând să lase în acest fel Europa fără ţiţei, mişcare ce va împinge continentul să apeleze la importuri de amestecuri de petrol din Orientul Mijlociu, relatează Bloomberg.
Urmărește
4656 afișări
Rusia creşte cantităţile de petrol pe care le exportă în China, riscând să lase în acest fel Europa fără ţiţei
Rusia va livra, în primele cinci luni ale anului, cu 19 % mai puţin petrol spre Europa, prin porturile sale principale din Marea Baltică şi Marea Neagră, comparativ cu anul precedent, crescând între timp volumul de export prin conductele sale către China cu 43% în primele trei luni ale anului, arată cele mai recente date de la operatorul de stat Transneft PJSC.
Schimbarea va duce probabil la situaţia în care rafinăriile Europei vor trebui să caute un înlocuitor pentru petrolul provenit din Rusia, potrivit lui Alan Gelder, vicepreşedinte pentru rafinare, produse chimice şi pieţe de petrol la Wood Mackenzie din Londra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
-
Surpriză în războiul din Ucraina. Forţele de Apărare ale Ucrainei atacă trupele ruseşti din mai multe direcţii în regiunea Kursk
La ora actuală, continentul importă mai multă materie brută petrolieră din Rusia decât orice altă naţiune, arată reprezentanţii ITC Trade Map, iar ţiţeiul de înlocuire este probabil să provină din Orientul Mijlociu.
Deocamdată, reducerile fluxurilor de ţiţei provenite din Rusia nu se reflectă în preţurile din Europa şi asta datorită lucrărilor de întreţinere din rafinăriile din Europa, potrivit Bloomberg. Petrolul de tip Ural din Rusia a fost tranzacţionat la preţuri mici în Europa timp de aproape 4 ani datorită lucrărilor de întreţinere, menţinerea preţurilor fiind ajutată şi de o creştere a fluxurilor de petrol venite din Statele Unite.
China importă cea mai mare parte a petrolului rusesc prin intermediul conductelor şi al transporturilor maritime din porturile Kozmino, De-Kastri şi Prigorodnoye. O a doua conductă între cele două ţări a început să funcţioneze la începutul acestui an, dublând capacitatea de import brut a conduceti ESPO la 30 de milioane de tone anual, sau aproximativ 600.000 de barili pe zi.
Pe măsură ce petrolul rusesc pleacă în cantităţi tot mai mari înspre China, în Europa, petrolul rusesc va fi înlocuit de un amestec de petrol şi ţiţei din Orientul Mijlociu, potrivit lui Alan Gelder de la Wood Mackenzie.
Citeşte şi: FUZIUNE dintre două dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri. Lovitură dură pentru Lidl
Citeşte şi: Analist: este posibil ca în câţiva ani preţul petrolului să ajungă la 300 de dolari pe baril
Citeşte şi: Interesul românilor pentru dieta sănătoasă, tot mai mare: Piaţa alimentelor ecologice pentru copii este în creştere
Citeşte şi: De ce a băgat Iohannis Banca Naţională în războiul lui cu Liviu Dragnea şi PSD? De ce preşedintele îl forţează pe Isărescu să îi devină aliat?
Citeşte şi: Cum arată primele autobuze electrice care vor circula în România. Vehiculele sunt produse în fabrica Solaris din Polonia - FOTO
Citeşte şi: Ştii cine are mai multe informaţii personale despre tine decât are Facebook? Există un alt "big brother" şi mai documentat
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare al focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe