Rusia majorează taxele de import pentru bunurile de consum provenite din "ţări neprietenoase"

Rusia a majorat taxele de import pentru bunurile de consum, inclusiv vin, bere, bomboane, biscuiţi şi şampon, produse în ţările care susţin sancţiunile împotriva Moscovei, potrivit unui ordin guvernamental publicat vineri.

Urmărește
670 afișări
Imaginea articolului Rusia majorează taxele de import pentru bunurile de consum provenite din "ţări neprietenoase"

Rusia majorează taxele de import pentru bunurile de consum provenite din "ţări neprietenoase"

Importurile ruseşti din ţările care au impus sancţiuni împotriva Rusiei din cauza conflictului militar din Ucraina s-au prăbuşit în 2022, iar preţul alcoolului importat a crescut semnificativ, scrie Reuters.

Unii producători occidentali au încetat să mai vândă Rusiei, dar Moscova a găsit modalităţi de a menţine aprovizionarea cu bunuri, iar o mulţime de bunuri străine rămân pe rafturile magazinelor.

În conformitate cu ordinul, tarifele pentru parfumuri, produse cosmetice şi şampon din Polonia, de exemplu, se vor ridica la 35% din valoarea în vamă. Taxele pentru tapeturi din Lituania, Letonia şi Estonia vor creşte la 50%.

Taxele de import pentru vin vor fi majorate la 20%.

Noile tarife vor fi în vigoare până la 31 decembrie 2024 şi intră în vigoare la şapte zile de la publicare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici