- Home
- Economic
- (21.01.2022, 09:17)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rusia vrea să interzică minarea şi utilizarea criptomonedelor
- Banca centrală a Rusiei a propus joi interzicerea utilizării şi extragerii de criptomonede pe teritoriul rus, invocând ameninţări la adresa stabilităţii financiare, a bunăstării cetăţenilor şi a suveranităţii politicii sale monetare.
- Rusia se opune de ani de zile criptomonedelor, afirmând că acestea ar putea fi folosite pentru spălarea banilor sau pentru finanţarea terorismului.
- În cele din urmă, le-a acordat un statut legal în 2020, dar a interzis utilizarea lor ca mijloc de plată.
Urmărește
990 afișări
Această măsură este cea mai recentă dintr-o campanie globală de reprimare a criptomonedelor, în condiţiile în care guvernele, din Asia până în Statele Unite, se tem că monedele digitale operate în mod privat şi extrem de volatile ar putea submina controlul pe care îl deţin asupra sistemelor financiare şi monetare.
Într-un raport publicat joi, banca centrală a afirmat că cererea speculativă a determinat în primul rând creşterea rapidă a criptomonedelor şi că acestea poartă caracteristicile unei piramide financiare, avertizând asupra unor potenţiale bule pe piaţă, care ameninţă stabilitatea financiară şi cetăţenii, relatează Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Banca a propus împiedicarea instituţiilor financiare de a efectua orice operaţiuni cu criptomonede şi a spus că ar trebui dezvoltate mecanisme pentru a bloca tranzacţiile care vizează cumpărarea sau vânzarea de criptomonede pentru monede fiat.
Interdicţia propusă include bursele de criptomonede. Bursa de criptomonede Binance a declarat pentru Reuters că s-a angajat să colaboreze cu autorităţile de reglementare şi speră că publicarea raportului va genera un dialog cu banca centrală privind protejarea intereselor utilizatorilor de cripto-monede din Rusia.
Rusia este al treilea mare jucător mondial în domeniul mineritului de bitcoin, după Statele Unite şi Kazahstan, deşi acesta din urmă ar putea asista la un exod al minerilor din cauza temerilor legate de înăsprirea reglementărilor după tulburările de la începutul acestei luni.
Banca Rusiei a declarat că mineritul de criptomonede a creat probleme în ceea ce priveşte consumul de energie. Bitcoin şi alte criptomonede sunt "minate" de calculatoare puternice care concurează cu altele conectate la o reţea globală pentru a rezolva puzzle-uri matematice complexe. Procesul consumă energie electrică şi este adesea alimentat cu combustibili fosili.
"Cea mai bună soluţie este introducerea unei interdicţii privind mineritul criptomonedelor în Rusia", a declarat banca.
În august, Rusia a reprezentat 11,2% din "hashrate" global - jargonul criptografic pentru cantitatea de putere de calcul folosită de calculatoarele conectate la reţeaua Bitcoin.
BitRiver, cu sediul la Moscova, care operează centre de date în Siberia care găzduiesc mineri de bitcoin, a declarat că nu consideră probabilă o interdicţie completă a criptomonedelor, aşteptându-se ca o poziţie echilibrată să se dezvolte după ce diferite ministere vor discuta propunerile.
Banca centrală, care intenţionează să emită propria rublă digitală, a declarat că generalizarea activelor criptografice ar limita suveranitatea politicii monetare, fiind necesare rate ale dobânzii mai mari pentru a limita inflaţia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe