- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
RWE şi E.ON au fost cei mai mari poluatori din Europa anul trecut
Grupurile germane de utilităţi RWE şi E.ON au fost anul trecut cei mai mari poluatori din Europa, potrivit unui raport realizat de Carbon Market Data.
RWE şi E.ON au fost cei mai mari poluatori din Europa anul trecut (Imagine: Mediafax Foto/AFP))
Companii deţinute integral sau parţial de cele două grupuri au emis în total 235 de milioane de tone de dioxid de carbon, peste volumul total provenit din Scandinavia în 2009.
Emisiile colective ale Norvegiei, Danemarcei, Suediei şi Finlandei au totalizat anul trecut circa 234 milioane de tone, potrivit estimărilor Reuters.
RWE, cel mai mare producător de energie din Germania, conduce acest top, cu emisii de 141 milioane tone de dioxid de carbon, cu cinci milioane sub nivelul din 2008.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
E.ON a emis 94 milioane tone, cu 14 milioane tone sub volumul din 2008 şi se află pe locul doi, iar compania suedeză Vattenfall s-a plasat pe poziţia a treia, cu 91 milioane tone, potrivit raportului.
Cele trei companii, care operează în cadrul mecanismului european de tranzacţionare a certificatelor pentru emisii de dioxid de carbon, au avut în 2009 cel mai mare deficit de astfel de permise.
RWE a primit anul trecut 89 de milioane de certificate, astfel încât grupul a fost nevoit să cumpere 52 milioane de astfel de credite.
E.ON a trebuit să cumpere 18 milioane de certificate, iar Vattenfall 29 de milioane.
Preţul certificatelor pentru emisii de dioxid de carbon a atins anul trecut o medie de 13,37 euro tona, în prezent fiind tranzacţionate la circa 15,8 euro.
Producătorii europeni de oţel au avut în 2009 cel mai mare surplus de certificate, în frunte cu ArcelorMittal, Corus (deţinut de Tata Steel) şi ThyssenKrupp.
Carbon Market Data a efectuat aceste calcule la nivel de grupuri şi a luat în considerare participaţiile minoritare şi majoritare deţinute de acestea la alte companii incluse în mecanismul european al tranzacţiilor cu emisii poluante.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.