Ryanair, noi modificări semnificative ale politicii de bagaje

Compania aeriană low-cost Ryanair a anunţat modificări semnificative ale politicii sale de bagaje şi îmbarcare prioritară. Schimbările vor afecta în special pasagerii care decid să adauge aceste servicii după cumpărarea iniţială a biletului.

Urmărește
549 afișări
Imaginea articolului Ryanair, noi modificări semnificative ale politicii de bagaje

Ryanair, noi modificări semnificative ale politicii de bagaje

Îmbarcarea prioritară, care costa anterior între 20 şi 38 de euro, va ajunge acum la un nivel maxim de 60 de euro. Pentru cei care rezervă în avans, costul va varia între 6 euro şi 36 de euro, în funcţie de cursă şi dată.

Bagajele de mână mici, cu dimensiuni de 40x20x25 cm, vor rămâne gratuite.

Pentru bagajele mai mari, Ryanair a introdus o structură de preţuri diferenţiată. Un bagaj de 10 kg va costa între 11,99 şi 29,99 euro dacă este indicat în momentul rezervării şi între 23,99 şi 40 euro dacă este adăugat ulterior.

Situaţia este şi mai costisitoare pentru bagajele de 20 kg: între 18,99 şi 59,99 euro la rezervare şi între 44 şi 59,99 euro dacă sunt adăugate după achiziţionarea biletului.

Compania a introdus şi taxe suplimentare pentru situaţii speciale. Pentru fiecare kilogram în plus faţă de limita de greutate, pasagerii vor plăti 12 euro. Bagajele speciale, cum ar fi echipamentul sportiv sau muzical, vor fi taxate cu 50 de euro suplimentar, indiferent dacă sunt adăugate în avans sau ulterior.

Ryanair justifică aceste modificări, potrivit Il Messaggero, ca fiind necesare pentru a se adapta la costurile tradiţionale de îmbarcare a bagajelor la poartă.

Cu toate acestea, decizia a stârnit nemulţumiri în rândul pasagerilor, care se plâng de diferenţa tot mai mare între preţul iniţial afişat şi costul final al călătoriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici