- Home
- Economic
- BUDAPESTA, (13.11.2011, 17:44)
- Marius Oncu ,
S&P ar putea retrograda Ungaria în categoria statelor nerecomandate pentru investiţii
Standard & Poor’s (S&P) ar putea revizui în scădere ratingul de ţară al Ungariei în categoria nerecomandată investitorilor, după ce a plasat calificativul sub supraveghere, cu implicaţii negative, urmând o decizie similară a Fitch, transmite Bloomberg.
Urmărește
652 afișări
S&P ar putea retrograda Ungaria în categoria statelor nerecomandate pentru investiţii (Imagine: shutterstock)
S&P va lua, probabil, în noiembrie o decizie în privinţa calificativului actual "BBB-" al Ungariei, potrivit unui comunicat al agenţiei.
Fitch, o altă mare agenţie de evaluare financiară, a revizuit vineri de la negativă perspectiva de rating a Ungariei.
Ungaria are în acest moment perspectivă negativă din partea tuturor celor trei mari agenţii de rating, inclusiv Moody's.
S&P evaluează România cu rating "BB+", cea mai ridicată treaptă din categoria nerecomandată pentru investiţii şi imediat sub ratingul "BBB-" al Ungariei. Fitch şi Moody's acordă României calificativele "BBB-" şi "Baa3", recomandate investitorilor, la fel ca în cazul Ungariei. Toate trei agenţiile au perspectivă stabilă pentru România.
Potrivit S&P, politicile "imprevizibile" ale Ungariei, precum introducerea de taxe speciale pe diverse sectoare ale economiei sau forţarea băncilor să accepte cursuri de schimb mai mici la returnarea creditelor ipotecare, au un impact negativ într-o perioadă de deteriorare a situaţiei economiei mondiale.
Randamentul cerut Ungariei pentru titluri de trezorerie a urcat în noiembrie la maximul ultimilor doi ani, în timp ce forintul s-a depreciat la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani şi jumătate, stârnind temeri că guvernul de la Budapesta nu va putea finanţa cea mai ridicată datorie publică dintre membrii UE din Europa de Est. Investitorii evită activele riscante în contextul eforturilor liderilor europeni de a găsi o soluţie pentru stoparea crizei datoriilor suverane.
Ungaria a încheiat în 2008 un acord împrumut cu Fondul Monetar Internaţional pentru a evita intrarea în încetare de plăţi în contextul crizei financiare. Premierul Viktor Orban, care a preluat postul anul trecut, a refuzat un nou acord cu Fondul, pentru a avea mai multă libertate ca să poată urma unele politici "neortodoxe" de reducere a îndatorării ţării, potrivit Bloomberg.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe