S&P Global retrogradează ratingul Israelului, invocând escaladarea conflictului armat din zonă

S&P Global a retrogradat marţi ratingurile pe termen lung ale Israelului de la „A+” la „A”, citând riscurile la adresa economiei şi finanţelor publice ale ţării din cauza escaladării conflictului cu Hezbollah din Liban, relatează Reuters.

Urmărește
34 afișări
Imaginea articolului S&P Global retrogradează ratingul Israelului, invocând escaladarea conflictului armat din zonă

S&P Global retrogradează ratingul Israelului, invocând escaladarea conflictului armat din zonă

Agenţia de rating şi-a exprimat îngrijorările cu privire la potenţialele ameninţări la adresa securităţii, inclusiv atacuri cu rachete împotriva Israelului, care ar putea amplifica impactul economic negativ.

„Considerăm acum că activitatea militară din Gaza şi o intensificare a luptelor la graniţa de nord a Israelului – inclusiv o posibilă incursiune terestră în Liban – ar putea persista până în 2025, cu riscuri de represalii împotriva Israelului”, a declarat S&P.

Agenţia Moody's, un alt jucător important în evaluarea ratingurilor de credit, a redus săptămâna trecută ratingul Israelului cu două trepte, la „Baa1”, avertizând că ar putea urma o retrogradare la nivel „junk” dacă tensiunile actuale cu Hezbollah se vor transforma într-un conflict pe scară largă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici