- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Să nu punem cruce petrolului! Avertismentul unui gigant din industrie: Petrolul şi gazele vor rămâne în sistemul energetic în următoarele decenii
- CEO-ul BP a declarat pentru CNBC că hidrocarburile precum petrolul şi gazele vor avea un rol continuu de jucat în viitor.
- „S-ar putea să nu fie popular să spunem că petrolul şi gazele vor fi în sistemul energetic în următoarele decenii, dar aceasta este realitatea”, a declarat Bernard Looney pentru CNBC luni.
- Comentariile lui Looney vin după summitul COP26 privind clima.
Să nu punem cruce petrolului! Avertismentul unui gigant din industrie: Petrolul şi gazele vor rămâne în sistemul energetic în următoarele decenii
Gigantul petrolier BP se angajează să abordeze schimbările climatice, a spus CEO-ul companiei, dar a insistat că hidrocarburile precum petrolul şi gazele vor avea un rol continuu de jucat în mixul energetic din următorii ani.
„Mi-aş dori să avem mai puţine poziţii ideologice şi să ne concentrăm mai mult asupra obiectivului – care în acest caz este reducerea emisiilor”.
Bernard Looney a subliniat că în raportul „Net Zero” al Agenţiei Internaţionale pentru Energie din mai este precizat că aprovizionarea globală cu petrol se va ridica în continuare la aproximativ 20 de milioane de barili pe zi în 2050. El a precizat că unul dintre obiective ar trebui să fie găsirea de soluţii pentru eficientizarea hidrocarburilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Comentariile lui Looney vin după încheierea summitului climatic COP26 de la Glasgow. Aproape 200 de ţări au convenit să „reducă treptat” utilizarea cărbunelui (în loc să „elimine treptat”, China şi India insistând asupra acestei formulări), precum şi să „elimine treptat” subvenţiile pentru combustibilii fosili şi să îmbunătăţească sprijinul financiar către ţările sărace.
Acordul a avut o reacţie mixtă în mass-media globală, iar activiştii pentru schimbările climatice au spus că nu este suficient.
Poziţiile lui Looney cu privire la rolul continuu pe care petrolul şi gazele trebuie să îl joace în sistemul energetic sunt similare cu cele ale naţiunilor cu resurse mari de petrol (şi dependente de exporturile de energie) care au participat la summitul climatic COP26.
Ministrul Energiei din Arabia Saudită, Prinţul Abdulaziz bin Salman Al-Saud, le-a spus delegaţilor la COP26 că eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice nu ar trebui să implice evitarea anumitor surse de energie.
„Este important să recunoaştem diversitatea soluţiilor climatice... fără nicio părtinire faţă de sau împotriva unei anumite surse de energie”, a spus el delegaţilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:01
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
ieri, 22:50
Italia va prelungi livrările de război către Ucraina până la sfârşitul lui 2025