Potrivit BNR, intrările de 1,549 miliarde de euro au provenit din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale, operaţiuni pe piaţa interbancară şi altele.
Pe de altă parte, ieşirile de 1,935 miliarde de euro s-au datorat modificării rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, impactul evoluţiei preţurilor obligaţiunilor pe pieţele internaţionale, impactul cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor internaţionale ale României, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat, operaţiuni pe piaţa interbancară.
Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia a scăzut la 2,224 miliarde de euro, de la 2,309 miliarde de euro în luna anterioară.
Astfel, rezervele internaţionale ale României, respectiv valute plus aur au fost de 28,690 miliarde de euro, în scădere cu 471 milioane de euro faţă de 29,161 miliarde de euro la finele lunii mai.
Plăţile scadente în luna iulie 2009 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 132,79 milioane euro, în scădere de la 146 milioane de euro în luna iunie.