Salariile muncitorilor de la ArcelorMittal Galaţi cresc, în medie, cu 20%

ArcelorMittal Galaţi a anunţat, vineri, că a încheiat Contractul Colectiv de Muncă (CCM) pentru anii 2019 şi 2020 cu sindicatul reprezentativ Siderurgistul AMG, astfel că, în această perioadă, se vor aplica cele mai mari creşteri salariale de până acum.

Urmărește
832 afișări
Imaginea articolului Salariile muncitorilor de la ArcelorMittal Galaţi cresc, în medie, cu 20%

Salariile muncitorilor de la ArcelorMittal Galaţi cresc, în medie, cu 20%

„Documentul stipulează o creştere a salariilor cu 20%, în medie, pentru muncitori, cu 30% pentru şefii de formaţii (maiştri) şi cu 14% pentru personalul TESA, precum şi alte beneficii, în condiţiile în care inflaţia prognozată pentru următorii doi ani este de 2,8% şi respectiv de 1,9% pe an. Noul Contract Colectiv de Muncă pentru anii 2019 şi 2020 asigură garantarea veniturilor tuturor angajaţilor şi protecţia drepturilor acestora, în condiţii de instabilitate politică, economică, legislativă şi socială”, se scrie într-un comunicat de presă al ArcelorMittal.

Liberty House, parte a alianţei mondiale GFG, care aparţine omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat, la data de 12 octombrie, că va prelua ArcelorMittal Galaţi, alături de alte trei unităţi din Europa. Tranzacţia se va finaliza la începtul anului viitor, iar Liberty a anunţat că va investi peste 300 de milioane de euro, pentru a majora capacitatea de producţie a combinatului cu peste 50%, până la aproximativ trei milioane de tone anual.

Mai exact, oficialii grupului britanic Liberty House au anunţat, la data de 26 octombrie, că au în plan să majoreze capacitatea de producţie anuală a combinatului siderurgic ArcelorMittal de la Galaţi cu un milion de tone, până în anul 2021-2022, care ar ajunge astfel la 3 milioane de tone de oţel, anual.

Reprezentantul grupului britanic a mai spus că investiţia de la Galaţi, cel mai probabil, va include repornirea unuia dintre furnale. Totodată, acesta va explora şi posibilitatea de a reporni cel de al treilea furnal sau de a instala un cuptor cu arc electric ce ar folosi ca materie primă fier vechi, proces tehnologic care este în linie cu strategia Greensteel a companiei pentru o dezvoltare sustenabilă.

Investiţia de la Galaţi a reprezentat o reîntoarcere la rădăcini, a companiei Liberty, care, în 1992, când Sanjeev Gupta şi-a început cariera derulând afaceri comerciale cu materii prime, inclusiv cu minereu de fier, atât cu Galaţi, dar şi cu alţi clienţi din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici